18 de setembre de 2020 18/9/20
La Junta de Govern també modifica els usos d'un edifici de la plaça de Tavernes de la Valldigna amb l'objectiu de situar la seu de la Biblitoteca Central

l’Ajuntament impulsa la rehabilitació dels edificis de la plaça del Doctor Collado

l’Ajuntament impulsa la rehabilitació dels edificis de la plaça del Doctor Collado - (foto 1)


  Els edificis de la plaça de Doctor Collado que es troben al costat de la Llotja i que han romàs durant dècades en un estat d'abandó han passat a ser propietat municipal. Seran rehabilitats amb càrrec al Pla Confiança de la Generalitat i es destinaren a habitatges. El portaveu de govern, Jordi Peris, ha informat hui d'este acord de la Junta de Govern Local en la qual també s'han aprovat altres intervencions relacionades amb l'urbanisme de la ciutat.

  Pel que fa als habitatges de Doctor Collado, cal recordar que a finals de l'any passat els propietaris d'estos immobles van rebre les indemnitzacions corresponents, amb càrrec als pressupostos municipals, i que actualment la Delegació de Desenvolupament Urbà ultima les bases per a licitar la contractació de la rehabilitació d'estos edificis.

  Les obres hauran d'estar finalitzades, tal com establix el recent decret de la Generalitat que regula les ajudes del Pla Confiança, abans de juny de 2019, “de manera que en esta data s'acabarà amb l'espectacle vergonyós per a turistes i veïns de la Ciutat Vella de conviure amb estos edificis en estat ruïnós al costat de la Llotja, declarada patrimoni de la Humanitat”, ha manifestat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

  La Junta de Govern Local també ha aprovat un tràmit més en l'encàrrec que se li va fer a l'empresa municipal AUMSA per a realitzar per gestió directa la Unitat d'Execució que permetrà edificar al costat de les mitgeres de la plaça de Tavernes de la Valldigna, enjardinar la plaça central al costat del mercat de Mossén Sorell i habilitar la Biblioteca Central.

  Concretament, hui s'ha aprovat continuar la tramitació de la gestió directa de la unitat, que contempla un pressupost de 500.000 euros en els pressupostos municipals de 2016, i resoldre favorablement l'avaluació ambiental i territorial estratègica que modifica els usos de l'edifici de la plaça de Tavernes de la Valldigna, núm. 4, i del solar annex que passen a tindre la qualificació de dotacional múltiple, amb l'objectiu de situar-hi en un futur la seu de la Biblitoteca Central.

  Finalment, la Junta de Govern Local ha aprovat la reparcel·lació del PAI (programa d'actuació integrada) a Ciutat Vella, en concret el de la Unitat d'Execució de Velluters dels carrers de la Boatella, de la Carda, Valeriola i Eixarchs, que possibilitarà la construcció d'un edifici, un aparcament subtrerrani vinculat a este i una zona verda. “D'esta manera –ha explicat Sarrià– l'agent urbanitzador, que té previst presentar el projecte d'urbanització en breu, podrà consolidar urbanísticament una de les zones més cèntriques i degradades de la ciutat”.

  Vicent Sarrià ha mostrat la seua satisfacció per haver-se pogut desbloquejar este PAI adjudicat al juliol de 2010, “perquè suposarà una intervenció important en la rehabilitació i regeneraciónd el centre històric de la ciutat” .D'altra banda, el regidor ha destacat que l'Ajuntament rebrà de l'agent urbanitzador la quantitat de 948.050 euros, com a compensació pel sòl propietat municipal inclòs en esta unitat, quantitat que serà reinvertida en actuacions a Ciutat Vella.

  “Les actuacions programades pel Govern municipal a Ciutat Vella s'estan començant a vore en fets concretats, en una clara aposta per la rehabilitació” ha manifestat Sarrià, qui a més ha considerat que “amb tota seguretat acabarem esta corporació amb un centre històric amb més veïns i un xicotet comerç més actiu”.

  Pujar