elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’ajuntament impartix el seu primer curs de formació sobre drets humans, discriminació, odi i l’administració local

L’ajuntament impartix el seu primer curs de formació sobre drets humans, discriminació, odi i l’administració local
    MÉS FOTOS
    L’ajuntament impartix el seu primer curs de formació sobre drets humans, discriminació, odi i l’administració local - (foto 2)
    L’ajuntament impartix el seu primer curs de formació sobre drets humans, discriminació, odi i l’administració local - (foto 3)

    L’Ajuntament de València ha iniciat la impartició del seu primer curs de formació respecte dels Drets Humans, la discriminació, l’odi i l’Administració Local. La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions al consistori, Isabel Lozano, ha explicat que «un dels objectius fonamentals d’este curs, inclós en l’oferta formativa municipal, és conéixer l’impacte dels fets de discriminació i odi en el treball diari de l’administració».

    Lozano ha expressat la importància d’abordar una formació com esta en què el personal funcionari participant treballa la pregunta de com es pot millorar l’atenció a una ciutadania diversa. «En este curs s’aborden conceptes bàsics des del punt de vista normatiu però també és una oportunitat per aproximar-se a realitats de discriminació i odi per a la gestió de les quals és molt important una formació com esta», ha afirmat, per a incidir alhora en «el compromís ferm que el govern municipal manté per la defensa dels drets humans de totes les persones que viuen a la nostra ciutat».

    Baix el nom ‘Els drets humans a l´Administració Local. Eines innovadores contra la discriminació. VLC vs ODI’ el curs és presencial i dura 22 hores. Totes les places ofertades s’han cobert i s’ha calendaritzat durant esta setmana amb una sèrie de sessions dirigides per personal expert, com ara l’advocat i director d’Àmbit, Javier Vilalta, per a abordar el marc jurídic dels delictes d’odi; Ángela Nzambi, de CEAR PV, per parlar de la intolerància cap a les persones refugiades i migrants, o el periodista Miquel Ramos per tractar com reconèixer el discurs de l’odi i plantejar eines per a la seua identificació.

    La formació també ha inclós una taula redona amb testimonis de víctimes de delictes d’odi, amb la participació d’Ángela Nzambi i també de Mar Ortega (Ambit) i Mustapha Lamine (Servici Jesuita Migrant), qui també han parlat de la intolerància i els delictes cap al col·lectiu LGTBI i sobre la comunitat interreligiosa i la islamofòbia, respectivament.

    Demà se celebrarà la darrera jornada d’este curs formatiu, amb protagonisme per a les accions municipals contra l’odi i la discriminació, la nova Oficina per la No Discriminació de València (amb Ferran Senent), i les accions de la Regidoria de Cooperació i Persones Migrants i la Xarxa Antirumors (amb Jesús Yébenes).

    Pujar