22 de gener de 2021 22/1/21

L'Ajuntament garantirà els servicis esencials a la ciutat de València

L'Ajuntament garantirà els servicis esencials a la ciutat de València - (foto 1)
  • L'alcalde Joan Ribó firmarà la Resolució de Servicis Essencials només es publique el Reial Decret del Govern d’Espanya

MÉS FOTOS
L'Ajuntament garantirà els servicis esencials a la ciutat de València - (foto 2)

“La seguretat ciutadana, els servicis de transport, els servicis socials i l’assistència a les persones més vulnerables, el comerç i l’abastiment d’aliments i d’aigua potable, la neteja o els treballs de manteniment, són alguns dels servicis essencials que l’Ajuntament de València mantindrà mitjançant una Resolució que signaré en el moment que es publique el Reial Decret del govern central per a regular l’estat d’alarma decretat. Per tant, els servicis a la ciutadania es desenvoluparan per a garantir un correcte funcionament de la ciutat, a pesar de les especials circumstàncies que vivim”. Així ho ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, que juntament amb els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo, han estat reunits hui al matí per tal de traslladar les mesures emanades del govern central a la ciutat, en el moment en què es publique oficialment el Reial Decret del Govern d’Espanya.

Al llarg del matí, l’acalde Joan Ribó, ha reunit els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo i, junt amb els secretaris de l’Ajuntament, ha abordat la possible implementació de tals mesures. La Resolució dictada per l’alcalde Joan Ribó inclourà tots aquells servicis “que garantisquen la normalitat en la ciutat de València, a pesar de les mesures excepcionals que estem vivint”.

Fins al moment, l’Ajuntament de València ha resolt, entre altres mesures, el tancament de centres culturals, museus, teatres, biblioteques, sales d’exposicions... així com el tancament d’instal·lacions esportives i de tota activitat esportiva, pública i privada, el tancament dels centres de majors així com de centres de dia de persones majors i discapacitats, i tallers ocupacionals. Les persones depenents o amb malalties que van a centres de dia, disposaran del servici de Teleassistència, el Servei Atenció Domiciliària i el programa Menjar a Casa si així ho sol·liciten. De la mateixa manera, hi ha aprovada la restricció de visites i eixides de les residències, la suspensió d’activitats en les Universitats Populars, dels cursos de València Activa i dels mercats ambulants.

S’ha previst per a les persones sense sostre, continuar la seua atenció en els centres públics d’atenció a persones sense llar, i les entitats privades conveniades amb l’Ajuntament també seguiran la seua tasca, però amb previsió de no juntar en un mateix espai físic a nombres elevats de persones, per la qual cosa es podran llogar habitacions en hostals i hotels, ja que cal tindre en previsió possibles fenòmens meteorològics adversos en els pròxims dies.

Pel que fa als autobusos EMT, es fa obligatori el pagament amb abonament (no en metàl·lic), i s’ha reforçat la desinfecció. Igualment, s’ha fet un reforç de desinfecció en les instal·lacions municipals. Per últim, hi ha en marxa la restricció d’assistència a bodes civils.

Nivell 1 d'emergència i recomanacions

En compliment del Pla Territorial d’Emergències de València amb l’activació del Nivell 1, l’Ajuntament de València ha constituït el Centre de Coordinació Operativa Local (CECOPAL), encarregat de vetlar per la seguretat en la ciutat davant de qualsevol contingència.

L’alcalde Joan Ribó ha explicat que “sense caure en alarmisme, però amb diligència, l'Ajuntament de València està treballant per a garantir en tot moment la seguretat i el funcionament dels servicis a la ciutadania”. La vicealcaldessa Sandra Gómez també ha fet una crida a la “serenitat” i ha abundat “en la seguretat que l’abastiment d’alimentació i aigua potable en la ciutat estan garantits”. També ha destacat “la coordinació entre totes les administracions implicades en fer front a esta alerta sanitària, de la qual hem d’eixir reforçats com a ciutadania”. Per últim, el vicealcalde Sergi Campillo ha recomanat a la població “informar-se a través dels organismes oficials, i usar els procediments telemàtics, telefònics o l’AppValència per a posar-se en contacte amb l’administració”. Així mateix, ha recordat “la importància de cuidar la higiene personal, amb mesures tan senzilles, com ara rentar-se les mans amb assiduïtat, i vetlar especialment per les persones més vulnerables: majors i amb malalties prèvies”.

Pujar