28 de setembre de 2020 28/9/20

L'Ajuntament i la Fundació Blasco Ibáñez acorden un nou conveni per a la difusió de l'obra i la figura de Vicente Blasco Ibáñez

  L'Ajuntament de València i la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez han acordat un nou conveni de col·laboració per a la difusió de l'obra i figura de Vicente Blasco Ibáñez. El nou acord, que tindrà una vigència de quatre anys i que reemplaça el conveni del 20 de desembre de 2012, inclou la pròrroga del depòsit de fons bibliogràfics, fotogràfics, documentals i museogràfics de la Casa Museu Blasco Ibáñez, així com el compromís de custodiar els béns, subvencionar les activitats de la Fundació i crear diverses rutes literàries relacionades amb la vida i l'obra del reconegut autor valencià.

  «Vull mostrar la seua satisfacció per l'acord aconseguit amb la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez, ja que pense que és imprescindible per a conservar el llegat d'este valencià universal que és Vicente Blasco Ibáñez», ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó. «L'Ajuntament disposarà del llegat durant quatre anys més i així, el custodiarà, conservarà i contribuirà a la difusió de la seua obra i figura», ha afegit. L’alcalde ha destacat «el compromís ineludible amb un autor universal del que la ciutat de València se sent orgullosa. La promoció de la seua obra que s’ha dut a terme al llarg d’estos anys ha de tindre una continuïtat, perquè és una contribució a la riquesa cultural de la nostra ciutat, amb un referent de la talla de l’escriptor».

  El nou acord, que substituïx el conveni del passat 20 de desembre de 2012, inclou la pròrroga del depòsit dels fons bibliogràfics, fotogràfics, documentals i museogràfics de la Casa Museu Blasco Ibáñez, per part de la pròpia fundació. Així mateix, l'Ajuntament es compromet a «custodiar degudament els béns, conservant-los i mantenint-los adequadament», així com a la promoció i difusió de la figura i l'obra de l’escriptor.

  En esta línia, el Consistori també es compromet a subvencionar les activitats de la Fundació Blasco Ibáñez, mitjançant un import de 12.000 euros anuals, els quals hauran d'anar destinats a la promoció i difusió de la figura de l'autor. Així mateix, també destinarà anualment una assignació econòmica de 20.000 euros, dins dels pressupostos globals del Servici de Patrimoni Històric i Cultural, destinats a la realització d'activitats culturals, didàctiques, de promoció i difusió.

  D'altra banda, es destinaran 30.000 euros per a la realització d'inversions i millores a la Casa Museu Blasco Ibáñez i es crearà un premi d'investigació i/o beca d'estudis denominat «Vicente Blasco Ibáñez», amb una dotació de 6.000 euros anuals. De la mateixa manera, es crearan diverses rutes literàries relacionades amb la vida i l'obra de l'autor i una nova Comissió de Coordinació, que es reunirà de forma trimestral a fi de facilitar l'intercanvi d'informació i la coordinació en l'execució de les activitats proposades.

  Pujar