8 de març de 2021 8/3/21

L'Ajuntament elimina el tap urbanístic del carrer Riu Bidasoa

L'Ajuntament elimina el tap urbanístic del carrer Riu Bidasoa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament elimina el tap urbanístic del carrer Riu Bidasoa - (foto 2)

  El regidor Sarrià ha expressat la seua «satisfacció per haver donat resposta a una reivindicació històrica del barri de Torrefiel», l'obertura del tap urbanístic que interrompia la calle Riu Bidasoa entre els carrers Juan Piñol i María Teresa Oller i Benlloch. Sarrià ha visitat hui la zona, acompanyat per representants veïnals, i ha comprovat el resultat de l'actuació que ha executat l'empresa municipal AUMSA.

  «Amb l'obertura d'este tram del carrer riu Bidasoa donem satisfacció a una reivindicació històrica del barri, un tap urbanístic que, inexplicablement, no s'havia resolt durant anys, malgrat que no és massa llarg», ha assegurat el regidor de Desenvolupament Urbano. Les obres han sigut executades per l'empresa AUMSA (Actuacions Urbanisticas Municipals S.A.) d'acord amb als nous criteris urbanístics que, per exemple, han permés l'adequació de la grandària dels escocells.

  L'obertura del tap constituix l'objecte principal de les obres d'urbanització del Pla d'Actuació Integrada (PAI) de la Unitat d'Execució de Sòl Urbà Riu Bidasoa-Juan Piñol. Tal com ha explicat Sarrià, «s'ha efectuat una urbanització completa, i hem obert un dels molts taps que tenim a la ciutat», ha subratllat el delegat de Desenvolupament Urbà, que ha assenyalat que es tracta de «una obra modesta, però molt important per a la zona i per al barri».

  Es tracta d'una Unitat d'Execució, UE, estava pendent de desenvolupament des de feia anys. De fet, l'aprovació del PAI de la Unitat d'Execució de Sòl Urbà Riu Bidasoa-Juan Piñol es remunta a l'any 2001, quan va ser adjudicat a l'empresa Mercantil Valenciana de Obras, SA. Dos anys després, en 2003 es va aprovar el projecte d'urbanització; i en 2008, el projecte de reparcel·lació. «Des de llavors, l'agent urbanitzador havia incomplit tots els requeriments efectuats perquè es donara inici a l'execució de les obres d'urbanització», ha recordat Vicent Sarrià.

  Per això, al novembre de 2015, el nou equip de govern municipal va resoldre l'adjudicació del PAI, i va encarregar a la societat municipal AUMSA que prosseguira amb l'execució del programa fins a la finalització de la totalitat de les obres d'urbanització.

  El regidor Vicent Sarrià ha explicat que esta actuació que ja s'ha completat «a més de millorar el trànsit de persones i vehicles, afavorix la vertebració del barri de Torrefiel i la mobilitat des del camí de Montcada fins al carrer Conde de Torrefiel». Així mateix, es reordenen els vials de l'àmbit de manera que queden perfectament delimitades les parcel·les edificables i la zona verda existent.

  Pujar