1 de desembre de 2020 1/12/20

L´Ajuntament duplica el dispositiu per tal de netejar les platges de València després del pas del temporal Glòria

L´Ajuntament duplica el dispositiu per tal de netejar les platges de València després del pas del temporal Glòria - (foto 1)
  • El Consistori destinarà 40.000 euros addicionals a este operatiu d’emergència

MÉS FOTOS
L´Ajuntament duplica el dispositiu per tal de netejar les platges de València després del pas del temporal Glòria - (foto 2)

120 operaris del Servici Municipal de Neteja s’estan encarregant de retirar residus tant vegetals, com de plàstics i peixos morts de les platges del nord i del sud de la ciutat. També s’ha contractat un total de 20 màquines de pales i tragella, a més de 15 camions per agilitar els treballs. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que «amb este reforç especial l’Ajuntament pretén que les platges recuperen prompte la normalitat per tal que els valencianes i valencianes, així com els visitants, puguen anar i gaudir amb les millors condicions a partir d’este cap de setmana».

L’Ajuntament està treballant per tal que les platges de València recuperen prompte la normalitat després del pas del temporal Glòria. Per això, ha duplicat el dispositiu encarregat de la neteja i recollida de residus, en especial els peixos morts que s’han acumulat a les platges del sud i evitar que amb les altes temperatures comencen a descompondre’s en l’arena. Així ho ha anunciat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, després d’inspeccionar per part dels servicis municipals les zones afectades.

En estos moments, 120 operaris estan netejant les platges, 20 en les del nord i un centenar en les del sud. Els treballs en la zona del litoral nord de València estan consistint fonamentalment en llevar l’arena del passeig marítim i restes d’algues. Pel que fa a les platges del sud, els operaris estan retirant els peixos morts que han arribat a la costa, així com plantes subaquàtiques i plàstics que han aparegut dispersos pel cordó dunar. També, com ha explicat Campillo, s’ha contractat més maquinària adequada per agilitar estes tasques i anivellar l’arena. En total 20 màquines de pales i tragella, a més de 15 camions.

L’Ajuntament invertirà 40.000 euros més per a este dispositiu d’emergència que se sumen als 35.000 dels treballs ja programats. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha valorat que la prioritat és que «els valencians i valencianes, així com els visitants, puguen anar i gaudir de les nostres platges en les millors condicions a partir d’este cap de setmana».

Pujar