29 de setembre de 2020 29/9/20

L'Ajuntament vol donar més visibilitat a la malaltia del lupus a través de l'esport

L'Ajuntament vol donar més visibilitat a la malaltia del lupus a través de l'esport - (foto 1)

  L'Associació Valenciana d'Afectats de Lupus (AVALUS) va celebrar ahir un acte a la porta de l'ajuntament per a rebre els protagonistes del repte "7 maratons en 7 dies", Roger Hernández i Sergio Hernández. Un acte simbòlic i que compta amb el suport del consistori per a visibilitzar i donar a conéixer esta malaltia, que, malgrat el desconeixement generalitzat que hi puga existir, afecta l'1% de la població mundial.

  "Estes accions contribuïxen a fer més visible la malaltia i a conéixer-la millor", ha apuntat la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau. El lupus és una malaltia del sistema immunològic, sense causa coneguda, que produïx anticossos que ataquen les cèl·lules sanes del cos.

  Nombrosos socis d'AVALUS van voler acudir a la crida de l'associació per a conéixer la història solidària de Roger i Sergio, espòs i fill respectivament d'una dona afectada de lupus, que es van proposar el repte de realitzar corrent el camí de Sant Jaume en set jornades i aprofitar el recorregut per a motivar la gent a fer donacions.

  Els diners obtinguts amb les donacions va destinat al treball de recerca "Avaluació del perfil de citoquines proinflamatòries en el seguiment dels pacients amb lupus eritematós sistèmic", que s'està duent a terme en l'Hospital Universitari La Fe de València.

  En l'acte de rebuda, les persones interessades a obtenir informació sobre el lupus van poder acostar-se a les taules informatives instal·lades amb motiu de l'esdeveniment. Les donacions a esta iniciativa solidària es poden realitzar a través de la pàgina web , que ha sigut creada expressament per a esta finalitat i estarà en funcionament fins al 2 de febrer de 2018.

  Pujar