20 de gener de 2020 20/1/20

L’ajuntament destinarà mig milió a rehabilitar la propietat municipal de Cases de Bàrcena per a instal·lar l’alcaldia del poble

L’ajuntament destinarà mig milió a rehabilitar la propietat municipal de Cases de Bàrcena per a instal·lar l’alcaldia del poble - (foto 1)
  • El consistori va adquirir la propietat el mandat anterior per un import de 285.000 euros

La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha anunciat que la Junta de Govern Local aprovarà demà la reforma de l’edifici que el consistori va adquirir el passat mandat en Cases de Bàrcena i que, una vegada reformat, es destinarà a l’alcaldia de la població.

“Esta intervenció suposarà la solució a un problema històric de la població, ja que és l’únic Poble de València on l’Ajuntament no disposava d’una alcaldia en condicions. A més, d’esta forma, l’Ajuntament deixarà de gastar 10.000 euros anuals en el lloguer d’una casa de xicotetes dimensions que actualment acull les dependències de l’alcaldia”, ha dit la regidora Beamud.

L’edifici es troba en el camí de Cases de Bàrcena 63, està compost de planta baixa i primera planta i ocupa una superfície total construïda de 379 metres quadrats sobre superfície solar de 243 metres quadrats.

A més, es dóna la circumstància, que el projecte de rehabilitació de l’edifici va rebre el Premi Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb perspectiva de gènere per a ajuntaments de menys de 5.000 habitants que atorga la Generalitat Valenciana.

El projecte de rehabilitació és va fer mitjançant un procés participatiu i va ser premiat “per la capacitat transformadora de el projecte i de l'anàlisi i disseny de l'espai amb perspectiva de gènere”.

L’alcaldia actual no disposa de l’espai suficient per albergar tots els usos que té l’espai, com són els propis de l’alcaldia, més l’ús de l’espai que fan les associacions del poble i els usos culturals que també alberga.

 “Si bé l’anterior mandat vam posar fi a l’anomalia de Cases de Bàrcena per ser l’únic poble de la ciutat que no disposava d’un espai municipal, ara acabem també amb la disfunció de tindre una alcaldia que ha de pagar un lloguer mensual en una casa privada i que no tenia les condicions òptimes. Una vegada realitzada la reforma, els veïns i veïnes de les Cases tindran un espai municipal on adreçar-se digne i amb totes les garanties”, ha conclòs Beamud.

Per la seua banda l’alcalde de les Cases de Bàrcena, Javier Riera, ha dit que “després de 40 anys reclamant-ho els veïns i veïnes del nostre poble tindran un espai on desenvolupar les tasques socials i associatives que a dia de hui es fan en un local en condicions prou precàries. Així, complim el nostre compromís que Cases de Bàrcena tinga la seua pròpia casa del poble”.

ocultar
L’ajuntament destinarà mig milió a rehabilitar la propietat municipal de Cases de Bàrcena per a instal·lar l’alcaldia del poble
Pujar