3 de desembre de 2020 3/12/20

L'Ajuntament culmina aquest mes l'organització del trasllat de les falles en Fira València

L'Ajuntament culmina aquest mes l'organització del trasllat de les falles en Fira València - (foto 1)

  Les naus de Fira València s'han convertit en un gran magatzem d'art fet ninots. La suspensió de les falles fa ja sis mesos va enxampar als artistes fallers amb les seues obres pràcticament acabades per la qual cosa va ser necessari trobar una solució i sobretot, un lloc on resguardar-les fins que la situació sanitària permetera la celebració de la festa. Després d'haver mogut 130 monuments fallers entre els mesos de març i maig, aquesta setmana s'han représ els treballs

  El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que, després d'haver mogut 130 monuments fallers entre els mesos de març i maig, hui s'han représ els treballs de trasllat dels quals queden en els tallers fallers, per la qual cosa aquest mes de setembre es culminarà el trasllat de totes les falles que així ho havien sol·licitat fins a les instal·lacions de Fira València.

  "Des de la Regidoria de Cultura Festiva donarem per finalitzat el mes de setembre tot el treball de coordinació i organització que comporta les tasca de trasllat dels monuments fallers des dels tallers dels artistes fins a les instal·lacions de Fira València. Al principi ja elaborem el llistat de totes falles que volien el trasllat, i aquest mes totes les comissions que el van sol·licitar tindran ja resguardats els seus monuments en les instal·lacions de la fira de mostres", ha explicat Galiana.

  Al mateix temps, des de Cultura Festiva estan validant les factures dels trasllats que van fer les pròpies comissions o els seus artistes fallers entre març i maig, de manera que la Generalitat puga començar a fer efectius els pagaments.

  Quant als trasllats que s'han iniciat hui i que s'allargaran per uns dies, s'estan controlant i s'està fent un treball de seguiment per part de tècnics de la regidoria de Cultura Festiva desplaçats fins a les instal·lacions de Fira de València per a controlar que tot es faça de manera correcta.

  Pujar