28 de novembre de 2020 28/11/20

L'Ajuntament clausura 12 abocadors il·legals a la ciutat de València

L'Ajuntament clausura 12 abocadors il·legals a la ciutat de València - (foto 1)
  • Sergi Campillo ha explicat que este treball suposa una despesa d’uns 230.000 euros a l’any i ha recordat la ciutadania que hi ha sanció per incompliment de les normes

Els servicis de neteja de l’espai públic ha intervingut en 30 abocadors il·legals detectats al terme municipal de València, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en donar compte del treball que l’Ajuntament ha dut a terme, amb un pressupost d’uns 230.000 euros a l’any, en estes zones que hi han aparegut en diferents punts de València amb enderrocs i andròmines abandonats.

«Els abocadors detectats són revisats periòdicament. Si es detecta un nou, es col·loca-hi un cartell que avisa de la sanció aplicable per usar este espai irregular, així com la localització de l’ecoparc de València», ha aclarit el vicealcalde tras assegurar que algunes d’estes zones «ja han sigut tancades». «Concretament -ha explicat- s'han netejat els 30 abocadors esmentats, i en 12 d'ells s'han instal·lat cartells d’”Abocador clausurat”, amb la referència a la sanció per incompliment i la norma i article on expressament es recull».

Pel que fa a la matèria trobada en estos espais, el regidor ha explicat que només una proporció residual, d’un 0,2% sobre el total de residus que es recullen, tenen amiant. Per eliminar este element i altres tipus de brutícies l’Ajuntament ha adoptat diferents protocols. «En general, ha explicat Sergi Campillo, el Servici de Gestió Sostenible de Residus no intervé en la gestió dels residus d’amiant provinents de demolició d’obres o rehabilitacions i en este cas és el servici de Disciplina Urbanística, entre altres de l’àmbit de l’urbanisme, qui té la facultat de control de la traçabilitat del dit residu».

En parlar del cost econòmic de la neteja i manteniment de tots els solars de València, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha indicat que este es troba al voltant del d'1.200.000 € a l’any. «Tenint en compte que els recursos humans i mecànics d'este servici destinats a la neteja de residus procedent d’estos abocadors il·legals pot considerar-se que és un 20%, es pot estimar en uns 230.000 € a l’any».

Pujar