27 de novembre de 2020 27/11/20

L’Ajuntament aprova les subvencions per a les contractacions de bandes de música en Falles amb un procediment simplificat

    La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat una nova convocatòria per a les subvencions municipals que es destinen a la contractació de bandes de música i colles de tabal i dolçaina per part de les comissions falleres. La línia d’ajudes contempla una partida que manté l’increment fet l’any passat i arriba de nou, per tant, als 100.000 euros, i també inclou un procediment simplificat com a «gran novetat per agilitzar els terminis».

    Enguany juntament amb la sol·licitud les comissions falleres hauran de presentar directament les factures. D’esta forma s’agilitza el procediment i s’acurten els terminis perquè les comissions reben els pagaments. En la sol·licitud enguany també caldrà incorporar una declaració responsable de la presidència de la comissió fallera en què declare la xifra d'actes i de músics contractats, en previsió que en la factura no consten eixes dades. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que estes ajudes vénen ajudant les comissions falleres a contractar bandes i colles.

    AJUDES PER ANIVERSARIS

    D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha aprovat les subvencions per a la celebració d’aniversaris de nou comissions falleres. Dos d’elles celebraran el seu 75é aniversari i rebran una ajuda de 2.500 euros; altres sis celebraran el mig segle de vida i se’ls destina una partida de 2.000 euros per a cadascuna d’elles; finalment, una altra comissió rebrà 1.500 euros per la celebració dels seus primers 25 anys d’existència.

    Pujar