elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament adjudica el condicionament de la primera parcel·la que formarà part del futur Parc de Desembocadura

L’Ajuntament adjudica el condicionament de la primera parcel·la que formarà part del futur Parc de Desembocadura
  • El vicealcalde explica que “amb l''Espai Natzaret', la ciutat avança cap a un model molt més sostenible i naturalitzat”

MÉS FOTOS
L’Ajuntament adjudica el condicionament de la primera parcel·la que formarà part del futur Parc de Desembocadura - (foto 2)
L’Ajuntament adjudica el condicionament de la primera parcel·la que formarà part del futur Parc de Desembocadura - (foto 3)

Les obres de condicionament de l''Espai Natzaret' permetran que la ciutadania accedisca “amb seguretat” a esta parcel·la de 60.154 m² que formarà part del futur Parc de Desembocadura. Tindran un cost de 111.586,2 euros i un termini d'execució de 42 dies. Així ho ha informat el vicealcalde Sergi Campillo, en donar compte de l’adjudicació d’estos treballs que, entre altres intervencions, contemplen la pintada de superfícies pavimentades per crear espais de jocs infantils i zones esportives.

Esta obra, adjudicada per l'Organisme Autònom Municipal (OAM) Parcs i Jardins Singulars també preveu dur a terme la pavimentació de zones determinades, demolir altres i posteriorment vegetar-se, instal·lar un reg simple que permeta la plantació d'arbratge i arbustos, implementar la zona amb mobiliari urbà, i tractar les zones denominades com a punts crítics que puguen suposar un problema per a la seguretat dels usuaris, així com tancar zones puntuals.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que l’actuació es durà a terme en un espai post industrial, ocupat fins fa uns anys per les instal·lacions de la fàbrica Arlesa-Moyresa-Bunge, “que ha sigut reconvertit en zona verda però que encara mostra restes del seu passat industrial com a runes i elements perillosos”.

“De fet, s'ha aprofitat el màxim nombre de superfícies constructives de les antigues edificacions existents que romanen en bones condicions, i conservat aquells elements botànics que podien integrar-se en la nova zona verda resultant”, ha aclarit, en assegurar que “totes les actuacions realitzades en 'Espai Natzaret', tant les dutes a terme en 2020 com les que s'escometran amb l'actual licitació, tindran un caràcter transitori ja que el futur projecte del Parc de Desembocadura intervindrà sobre este espai”.

“Però fins que este gran projecte siga definit i executat, els veïns i veïnes d'este barri valencià podran fer ús d'esta gran zona verda provisional. Un nou espai per a la ciutat de València, que avança cap a un model molt més sostenible i naturalitzat”, ha ressaltat el vicealcalde.

Sergi Campillo ha recordat que esta parcel·la, que pertany a l'Autoritat Portuària de València (APV) i està a disposició de l'Ajuntament, és gestionada per l’OAM Parcs i Jardins Singulars, que durant l’any 2020 ja realitzà una intervenció inicial en este espai amb la col·laboració del Servici Municipal de Jardineria Sostenible. “Esta primera actuació ha permés la neteja de vials, la preinstal·lació d'una xarxa de boques de reg, la plantació d'alguns arbres i l'habilitació de taules de pícnics, bancs i papereres”, ha explicat Sergi Campillo en destacar, també, “la creació d'una praderia rústica, per envoltar un magnífic exemplar d'eucaliptus en què s'ha instal·lat una passarel·la de fusta, que discorre emulant l'antiga línia de la platja de Natzaret desapareguda dècades arrere”. “A més d’estes intervencions, cal esmentar l'actuació de la Fundació Esportiva Municipal, que realitzà un circuit per a bicicletes (pumptruck), i instal·là un rocòdrom i imprés alguns jocs de sambori en una zona de paviment”, ha afegit Campillo.

Pujar