28 de setembre de 2020 28/9/20

El 60 % de l'activitat prevista per a 2018 en el Palau de Congressos tendrà caràcter internacional

  El Palau de Congressos ha acollit 2.700 esdeveniments, que han portat 1.900.000 visitants, la qual cosa ha suposat 1.983.000 de pernoctacions. Pel que fa a les expectatives, preveu la celebració d'altres 42 esdeveniments, que ja estan confirmats fins a 2022, i anuncia que, durant l'any 2018, el 60 % de la seua activitat serà internacional.

  Amb estes dades, la regidora delegada de Turisme i presidenta del Palau de Congressos, Sandra Gómez, ha celebrat hui el 19 aniversari d'este edifici multifuncional que va obrir les seues portes el 2 de juliol de 1998 amb la finalitat de beneficiar a la ciutat per mitjà de l'atracció de congressos i conveccions. Ara, recentment renovades les seues instal·lacions, en les quals s'han invertit 1,6 milions d'euros, "seguirà sent competitiu i capdavanter i amb l'objectiu de consolidar-se com a edifici de referència i seu d'elecció per a grans reunions".

  TURISME DESESTACIONALITZAT

  Sandra Gómez ha explicat que els turistes de negoci que atrau el Palau realitzen una despesa que triplica la del turista vacacional i, a més, és un tipus de turisme que desestacionalitza la demanda". A més, ha afegit, "este centre no solament ha complit la missió d'atraure visitants i riquesa a la ciutat, sinó que a més s'ha aconseguit amb un nivell de qualitat tal que en 2010 el va portar a ser triat el Millor Palau de Congressos del Món per l'Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC), un guardó que premia l'excel·lent nivell de satisfacció dels clients amb el Palau de Congressos".

  Pel que fa a la projecció d'este recurs, la regidora ha manifestat que les perspectives de futur "són molt positives, ja que en estos moments hi ha 42 esdeveniments confirmats per als pròxims anys, dels quals 31 són congressos i convencions, i la seua la realització està prevista fins a l'any 2022 i generaran 90.000 pernoctacions". "A més, per a l'exercici 2018, més del 60 % de l'activitat prevista és d'àmbit internacional", ha destacat.

  De la recent inversió, d'1.600.000 euros, destinada a la renovació de diferents aspectes de l'edifici basats en la sostenibilitat, l'eficiència i l'estalvi, d'una banda, i en la renovació de tots els equips audiovisuals, d'altra, Sandra Gómez ha explicat "que l'envergadura d'esta renovació ha fet que el Palau de Congressos compte en estos moments amb els audiovisuals més avançats en projecció, il·luminació, imatge, so o sistema de conferència".

  "Esta transformació tecnològica, unida a la versatilitat de les seues infraestructures i la singularitat que li va proporcionar el disseny de Norman Foster, li permeten seguir sent competitiu i capdavanter i tornar a consolidar-se com a edifici de referència i seu d'elecció per a grans reunions i, per tant, com a motor de l'economia local gràcies al seu paper dinamitzador del turisme de reunions a la ciutat", ha conclòs la regidora.

  Pujar