17 d’octubre de 2019 17/10/19

El jutjat arxiva la causa contra Ribó després de la denúncia del PP per "negar informació"

El jutjat arxiva la causa contra Ribó després de la denúncia del PP per "negar informació" - (foto 1)
  • El popular Luis Salom va denunciar a l'alcalde de València per no facilitar-li una informació relativa a l'enquesta fallera

El Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha arxivat la causa que tenia oberta sobre l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, després de la denúncia interposada per l'assessor del Partit Popular, Luis Salom, per haver-li negat l'expedient administratiu de l'enquesta sobre el col·lectiu faller de l'any 2017.

Després d'això, l'alcalde va ser cridat a declarar com investigat per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l'exercici dels drets cívics.

En la seua declaració, el passat 25 de juny, Ribó va argumentar que la seua decisió al respecte va ser avalada pel secretari municipal, ja que segons el reglament "es preveu la possibilitat de retardar el lliurament d'expedients que no estiguin finalitzats", com era el cas .

De la mateixa manera, el secretari -el mateix que hi havia a l'ajuntament en l'època del PP- va compartir les paraules de l'alcalde en una declaració posterior.

Segons la sentència, entre altres aspectes, no es contemplen "indicis de prevaricació administrativa i impediment de drets cívics dels denunciants" i per tant es dóna aquest cas per tancat.

ocultar
El jutjat arxiva la causa contra Ribó després de la denúncia del PP per "negar informació"
Pujar