7 de desembre de 2019 7/12/19

La justícia investiga per primera vegada a Espanya les tortures de la policia franquista

La justícia investiga per primera vegada a Espanya les tortures de la policia franquista - (foto 1)
  • El Jutjat d'Instrucció 1 de València investiga una querella per tortures policials durant el franquisme

  • El magistrat reclama documentació al Centre Documental de Memòria Històrica

El Jutjat d'Instrucció 1 de València ha admés a tràmit una querella per suposades tortures policials a un detingut durant el franquisme. És la primera vegada que la justícia investiga a Espanya les tortures de la policia franquista.

Els fets denunciats, ocorreguts en 1971, podrien ser constitutius d'un delicte de tortures i altres delictes contra la integritat moral, segons consta en l'acte d'admissió de la querella, datat el passat 28 de desembre.

El querellant atribueix aquestes tortures a quatre agents de Policia que prestaven servei durant aqueixa època a la ciutat de València. El jutjat ha incoat diligències prèvies per a l'esbrinament d'aqueixos fets i les circumstàncies que van poder concórrer en la seua comissió i ha donat trasllat de la seua resolució a la Fiscalia.

A més, ha reclamat al Centre Documental de Memòria Històrica, de l'Arxiu Històric Nacional, qualsevol documentació que figure en els seus fons relativa a la detenció del querellant, les resolucions judicials dictades per la Jurisdicció d'Ordre Públic i les seues estades a la presó.

ocultar
La justícia investiga per primera vegada a Espanya les tortures de la policia franquista
Pujar