elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Justícia estudia multes de fins a 30.000€ per als assistents a la festa del Galileu

Justícia estudia multes de fins a 30.000€ per als assistents a la festa del Galileu
  • La Generalitat també planteja multar a la direcció del centre per no impedir la celebració

La investigació oberta per a esclarir l'ocorregut en el terrat i diverses habitacions de la residència d'estudiants Galileu Galilei de València comença a arribar a la seua fi. De moment, la Policia ha identificat a 40 persones i s'estudien multes de fins a 30.000 euros.

Així ho ha explicat aquest dimarts la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una roda de premsa en la qual ha detallat que les sancions oscil·laran entre els 601 i els 30.000 euros tal com dicta el decret sancionador de la Generalitat.

En la seua compareixença, Bravo, que ha estat acompanyada per la comissària de la Policia Adscrita, Marisol Conde, ha explicat que, durant 10 dies, agents han recopilat material audiovisual i han pres declaració al director del centre i al coordinador acadèmic d'aquest, així com als dos recepcionistes que treballaven en el moment en el qual es van produir els fets i a dos membres del Consell Col·legial del centre (l'òrgan encarregat de proposar activitats lúdiques en el centre).

A més, Justícia no descarta sancionar a l'equip gestor de la residència en considerar que no es va fer res per a evitar que se celebrarà la festa que va obligar a confinar a tot el complex residencial i eliminar l'educació presencial. "També són responsables els membres del Consell Col·legial com a organitzadors de les festes no autoritzades celebrades en el Col·legi Major". "Així mateix, s'apunta la responsabilitat l'usuari de l'habitació on es va celebrar una festa amb 22 persones que van ser degudament identificades", ha afegit la responsable de Justícia i Interior.

Bravo ha detallat que en aquests moments hi ha 40 estudiants identificats que haurien participat en la festa il·legal, on es calcula que haurien unes 50 persones.

Pujar