elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Juan Roig defensa els valors dels empresaris espanyols i subratlla que "generem riquesa i benestar"

Juan Roig defensa els valors dels empresaris espanyols i subratlla que "generem riquesa i benestar"
  • El president de Mercadona ha reivindicat el paper dels empresaris i directius després de les paraules de la ministra Ione Belarra on li titllava de "capitalista despietat"

El president de Mercadona, Juan Roig, ha participat aquest matí en el desdejuni de Nova Economia Fòrum Tribuna Mediterrània a València, on ha sigut l'encarregat de presentar a Vicente Boluda, president de l'Associació Valenciana d'Empresaris i convidat especial de l'esdeveniment.

El president de Mercadona no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació després de la paraules que li va dirigir la ministra de Drets Socials i Agenda 2023, Ione Belarra, qui va fer una crida a “frenar els peus” a “capitalistes despietats” com Roig, a qui ha acusat de “estar fent-se d'or a costa de la crisi econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna”.

Juan Roig, durant la presentació de Boluda, ha destacat alguns valors que per a ell representa la figura del president d'AVE en el món empresarial, com a "esforç, confiança, rigor, qualitat, visió i és un empresari amb molta ètica". Uns valors que per al president de Mercadona "formen part de la nostra cultura empresarial dels empresaris del nostre país i de l'Associació Valenciana d'Empresaris".

El cap de Mercadona ha indicat que "som els que al costat dels directius i empresaris generem riquesa i benestar, si després el que els toca gestionar-la ho saben fer, hi ha riquesa per a tots, i sinó hi ha enfrontaments", una clara referència a les paraules pronunciades per la ministra.

Qui sí ha volgut contestar a Belarra ha sigut el mateix Vicente Boluda durant la seua intervenció. El president d'AVE ha subratllat que "o tots som capitalistes despietats o no som cap". D'altra banda, ha mostrat la seua preocupació per “el clima de permanent crispació” que es dona en la vida polític-institucional i demanava que es rebaixe el to: “La política és l'art d'arribar a acords i serveix per a solucionar la vida dels ciutadans. […] Pensar diferent, amb lleialtat i complint amb la legalitat vigent, és la base del nostre avanç”.

Preguntat per la possibilitat que el Govern intervinga els preus dels aliments davant la seua brutal pujada, Boluda no el veu adequat ja que això acabaria amb els empresaris: “Qualsevol medieu que siga per a protegir a tots aquells ciutadans que no poden accedir a coses em sembla estupend. Però d'ací a picar als empresaris em sembla que és una barbaritat, cal frenar-se una mica”, demana el president d'AVE.

Pujar