27 de setembre de 2020 27/9/20

105 jóvens s'unixen al programa Anem! de València Activa

  El projecte Activa Jove VLC, posat en marxa des de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament, en col·laboració amb València Activa, oferirà formació específica i pràctiques professionals a 90 persones jóvens desocupades de 16 a 30 anys, no integrades en els sistemes d'educació i formació, a fi de reforçar la seua empleabilitat i competències professionals i inserir-les en el mercat laboral.

  El programa, d'un any de duració i remunerat amb una beca d'aproximadament 160 euros mensuals per a l'alumnat, consta de 6 certificats de professionalitat, com a Direcció en Restauració, Assistència a la Eirecció, o Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes. Estarà complementat amb un mòdul de pràctiques no professionals, formació transversal en idiomes i noves tecnologies, tutories i orientació laboral individualitzada.

  La regidora de Desenvolupament Econòmica Sostenible i Ocupació, Sandra Gómez, ha subratllat la "necessitat de desenvolupar polítiques i accions dirigides a disminuir la taxa de desocupació entre els jóvens qualificats i no qualificats de la ciutat, perquè suposa un dels grans problemes socials".

  A esta iniciativa cal sumar el projecte Freshco, en què participen 15 persones de 25 a 35 anys d'edat, amb estudis bàsics. És un programa específic de formació teoricopràctica en carnisseria i xarcuteria dirigit a persones desocupades immerses en processos d'orientació, i amb l'objectiu d'aconseguir reincorporar-les novament al mercat laboral.

  ANEM!: 500 CONTRACTES I 300 PLACES D'ANGLÉS

  A esta nova acció formativa, que reitera el compromís del consistori per augmentar les oportunitats laborals dels jóvens a la ciutat, cal sumar la campanya Anem!, a través de la qual 500 jóvens amb qualificació i sense han sigut contractats per l'Ajuntament de València per a treballar durant un any.

  A més de l'oferta laboral en si, Anem! ha permés que 300 jóvens menors de 30 anys puguen realitzar cursos intensius d'anglés amb l'objectiu de millorar el seu nivell i aprovar les proves i exàmens de certificació oficial. Tal com ha destacat la regidora Gómez, "des de València Activa apostem per la creació d'ocupació juvenil de qualitat, així com per la seua formació contínua i gratuïta per a evitar que cap jove deixe de formar-se per qüestions de caràcter econòmic".

  Les persones interessades a accedir a estos llocs formatius poden sol·licitar més informació en la xarxa d'oficines municipals d'ocupació Barris per l'Ocupació, que compta ja amb huit centres a la ciutat.

   

  Pujar