elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Jornades de Dret Internacional Humanitari aborden els crims de guerra

Les Jornades de Dret Internacional Humanitari aborden els crims de guerra - (foto 1)

  Els pròxims dies 18 i 19 de desembre se celebren en el saló de graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València les Jornades de Dret Internacional Humanitari, que enguany estaran centrades en la protecció internacional dels drets humans en els conflictes actuals. Les jornades que arriben a la seua XIX edició, estan organitzades pel grup de recerca que dirigeix la professora Consuelo Ramón Chornet, catedràtica de Dret Internacional Públic i Relacions internacionals, en l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València.

  Les jornades, explica la professora Consuelo Ramón, "dediquen en aquesta edició una especial atenció a l'estudi i debat de la lluita contra la impunitat enfront dels crims de guerra en ocasió dels conflictes bèl·lics, un dels tres tipus de crims internacionals més greus que pateix la comunitat internacional".

  La inauguració del seminari serà a càrrec d'Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret, Javier de Lucas, director de l'Institut de Drets Humans i Consuelo Ramón, directora de les jornades. Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana, pronunciarà la conferència inaugural, que porta per títol "La Unió Europea i la Ribera Sud del Mediterrani. Un desafiament geopolític i una obligació moral".

  Creat l'any 2005, l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València va rebre del Ministeri d'Educació l'Esment d'Excel·lència pel seu programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. L' IDH forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l'Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universitat Carlos III de Madrid.

  Programa de les jornades http://links.uv.es/Xx6JV2s

  Pujar