26 de setembre de 2020 26/9/20
Ribó, juntament amb la Cambra de Comerç de València, ha participat este matí a Saragossa en unes jornades per a demanar una connexió ferroviària òptima Valencia-Saragossa

Joan Ribó reivindica les connexions ferroviàries per a València

Joan Ribó reivindica les connexions ferroviàries per a València - (foto 1)
  • “València necessita unes connexions adaptades al segle XXI”

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defés hui la necessitat que València “dispose d'unes connexions adaptades al segle XXI que permeten, no només mantindre un nivell òptim de trànsit de mercaderies i de persones sinó, sobretot, reactivar l'economia valenciana”. Ribó ha participat hui a Saragossa en la jornada “El tren que ens unix: les ciutats unides pel ferrocarril”, una trobada entre alcaldes i agents socials de les ciutats de l'eix ferroviari de la línia València-Saragossa.

Durant la seua intervenció en la sessió, L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la importància de València i del seu Port “com a nucs d'importància vital per al desenvolupament econòmic” de tota la Comunitat Valenciana, i en este sentit, ha defés la necessitat del Corredor Mediterrani “que ha de donar eixida a les exportacions valencianes, i que hauria d'estar ja finalitzat”.

A més de l'alcalde de València, Joan Ribó, han pres part en la jornada l'alcalde de la ciutat amfitriona, Saragossa, Pedro Santisteve, que ha subratllat la “importància d'esta línia fèrria per a la indústria agroalimentària de València, ja que és eixida de mercaderies, per exemple, des dels ports de Valencia y Sagunt fins al corredor atlàntic”. Han participat a més una vintena més d'alcaldes i representants d'altres administracions

Davant de tots ells, Ribó ha subratllat “el potencial econòmic de la ciutat de València, a què –ha lamentat- alguns des del Govern Central s'encaboten a posar colls de botella”. Per això, ha exigit amb fermesa “inversions en infraestructures ferroviàries per a l'economia valenciana, que permeten desenvolupar-la plenament”, com el Corredor Mediterrani, o com la línia València-Saragossa, que suposarà una millora de la connexió amb l'eix atlàntic. Per això l'alcalde ha destacat la presencia dels representants de la Cambra de Comerç de València.

El manifest que sorgisca de la trobada serà dirigida a la Comissió Europea i als governs de França i Espanya, als quals se sol·licita la seua implicació en el projecte de recuperació del corredor. L'objectiu és culminar els projectes tècnics i impulsar les inversions necessàries perquè la posada en marxa de l'eix ferroviari siga una realitat en el menor temps possible.

La jornada compta amb diverses taules tècniques i panells d'experts del món de la logística, així com entitats socials, econòmiques i empresarials.

UNA LÍNIA HISTORICA

Esta línia de ferrocarril va arribar a ser la de major trànsit internacional d'Espanya en la dècada dels anys 40 del passat segle. Les ciutats de l'eix ferroviari reclamen la seua reobertura com a alternativa a les autopistes marítimes i a altres eixos congestionats, així com pel seu baix impacte ambiental.

Davall estes premisses, alcaldes i representants d'unes 20 ciutats i més d'un centenar d'agents socials i empreses de logística, comerç i transports, han celebrat hui esta jornada de treball, la primera d'estes característiques en suport de la línia. En ella, es va a redactar un manifest que, rubricat pels edils i representants, suposarà el suport públic i visible al projecte de desenvolupament de l'eix ferroviari.

Pujar