elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Ribó proposa fer públiques les dades dels indicadors de qualitat de l'aire del Port

Joan Ribó proposa fer públiques les dades dels indicadors de qualitat de l'aire del Port
  • «Conéixer les dades és de màxima importància per a prendre mesures si hi ha un excés provat de contaminació atmosfèrica»

En el marc de la reunió que s'ha realitzat este matí en el Consell d'Administració del Port de València, l'Ajuntament de València ha demanat que els analitzadors de qualitat de l'aire del Port estiguen connectats als de la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per tal que els valors es facen públics i poder prendre mesures en cas que la contaminació supere els mínims desitjables per a la població.

És per això, que l'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que «és important que les dades dels seus analitzadors de qualitat de l'aire del port, es posen en contacte amb la xarxa de la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica amb l'objectiu que totes les administracions i la població en general puguen tindre diàriament els resultats de les anàlisis i sàpien amb certesa si el volum de partícules contaminants està dins dels límits acceptables o si per contra els excedix». «Conéixer les dades és de màxima importància per a prendre mesures si hi ha un excés provat de contaminació atmosfèrica en el port de València», ha afegit.

L’alcalde ha traslladat este assumpte al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de hui, on ha delegat la seua presència. Per a Joan Ribó, cal tindre en compte «la importància de complir la normativa espanyola referent a la contaminació atmosfèrica, però també les limitacions que marca l'Organització Mundial de la Salut (OMS)». Ribó també destaca el compromís del Port d'instal·lar subestacions elèctriques que permeten als vaixells de grans dimensions apagar els seus motors i poder realitzar un manteniment del vaixell sense emissions contaminants quan estan atracats al port valencià. L’alcalde s’ha referit així a la problemàtica que expressen els estudis científics, segons els quals «les emissions d'òxids de sofre, que tenen l'origen en el combustible de grans vaixells, formen aerosols de sulfats que incrementen els riscos per a la salut humana i contribuixen a l'acidificació dels sistemes terrestres i aquàtics».

Actualment, el port de València compta amb dues estacions de mesurament, una situada entre els molls de Llevant i Ponent, i una altra a Natzaret. La primera registra captures de dades tots els dies de l'any i la segona un 69% del total de l'any.

Pujar