27 de novembre de 2020 27/11/20

Joan Ribó posa en valor «els lligams d'unió entre València i la Xina» durant la visita de la delegació de Wenzhou

Joan Ribó posa en valor «els lligams d'unió entre València i la Xina» durant la visita de la delegació de Wenzhou - (foto 1)
  • L'alcalde rep esta vesprada una delegació d'esta ciutat, així com diferents empresaris xinesos i representants de l'Associació Valenciana d'Empresaris Xinesos

MÉS FOTOS
Joan Ribó posa en valor «els lligams d'unió entre València i la Xina» durant la visita de la delegació de Wenzhou - (foto 2)

L'alcalde de València, Joan Ribó, rep esta vesprada la visita institucional d'una delegació de la ciutat xinesa de Wenzhou, així com diferents empresaris xinesos i representants de l'Associació Valenciana d'Empresaris Xinesos. «València i la Xina guarden una especial relació, basada en diferents lligams d'unió a través de diversos agermanaments, mitjançant els quals s'intercanvien experiències a nivell econòmic, polític, cultural i social», ha destacat l'alcalde.

«Som una ciutat oberta a la multiculturalitat i a l'emprenedoria, que aposta per la internacionalització de la seua economia i les seues potencialitats», ha declarat l'alcalde de València, Joan Ribó, qui ha afegit que «la voluntat de la ciutat és compartir les seues singularitats amb altres cultures».

L'alcalde ha destacat «la importància d'impulsar línies de correspondència i trobades d'intercanvi d'experiències entre les regions i entitats». A més, ha manifestat que «l'Ajuntament ha desenvolupat durant els últims anys una especial relació d'amistat amb el poble xinés, cristal·litzat en diferents convenis d'agermanament i celebracions com l'arribada del any nou xinés, entre altres esdeveniments».

La delegació de la ciutat xinesa de Wenzhou està integrada pel president del Comité Permanent del Congrés Popular Municipal, Ge Yiping, i el president del Comité Econòmic i Financer del Congrés Popular Municipal, Ye Siqiang. A més, també hi participen diferents empresaris xinesos i representants de l'Associació Valenciana d'Empresaris Xinesos.

Així mateix, València manté relacions d'agermanament amb tres ciutats xineses: Guangzhou (2012), Xian (2016) i Chengdu (2017). Estos agermanaments tenen la voluntat d'aprofundir en les relacions d'amistat i confiança entre ciutats, el coneixement d'estes i els seus integrants, així com promoure l'acostament per a aconseguir intercanvis d'experiències en l'àmbit cultural, social i econòmic. A més, Wenzhou està germanada des de 1995 amb Alacant.

Durant el passat mes de febrer, València va albergar diferents celebracions amb motiu de l'arribada del any nou xinés, com la tradicional cavalcada, el Ball del Drac i el Lleó, demostracions de taitxí i wushu, i altres activitats que «reforcen els lligams entre València i la Xina, i que ajuden al fet que cada vegada siguen més els turistes xinesos que ens visiten», ha explicat. Des de juny de 2015, València ha rebut en 12 ocasiones visites institucionals de delegacions xineses de diferents ciutats com Sichuan, Xian, Guanzghou, Fangchenggang, Chengdu, Tianjin i Changchún, entre altres.

Pujar