3 de desembre de 2020 3/12/20

Joan Ribó destaca el paper de les noves tecnologies per a garantir la sostenibilitat de la producció alimentària

Joan Ribó destaca el paper de les noves tecnologies per a garantir la sostenibilitat de la producció alimentària - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Joan Ribó destaca el paper de les noves tecnologies per a garantir la sostenibilitat de la producció alimentària - (foto 2)

  En el transcurs de la visita que este matí ha realitzat l'alcalde de València a la seu de l'Associació d'Investigacións de la Indústria Agroalimentària (AINIA), Joan Ribó ha expressat la seua aposta per unes noves tecnologies que propicien la sostenibilitat de la producció alimentària i ha reafirmat la importància de la indústria agroalimentària valenciana i el seu potencial exportador.

  Joan Ribó ha tingut com a amfitrió en esta visita al centre, situat en el Parc Tecnològic de Paterna, el director d'AINIA, Sebastià Subirats. "Fa temps que volia visitar este centre de recerca i desenvolupament tecnològic. M'han explicat les grans línies de treball que es duen a terme en unes instal·lacions on es desenvolupa una labor molt important per a la indústria agroalimentària valenciana", ha assenyalat l'alcalde.

  El comissionat de València Capital Mundial de l'Alimentació, Vicent Domingo, també ha participat en esta visita a la seu de l'Associació de recerca de la indústria agroalimentària, un sector la importància del qual per a l'economia valenciana ha posat de rellevància l'alcalde, Joan Ribó, qui ha recordat que competix amb l'automobilístic quant a nivell d'exportació i ha elogiat la labor desenvolupada per AINA per a garantir "el bon funcionament de tot el sistema d'exportacions".

  Com a "molt útil, interessant i satisfactori" ha qualificat Ribó el treball d'AINA en projectes que es vinculen amb València, com els relacionats amb "tractament i separació de residus per a obtindre nous productes. Per a l'Ajuntament és una satisfacció saber que hi ha gent treballant en recerca, en formació, en desenvolupament, en innovació..., la qual cosa ajuda a tota la Comunitat en general i en particular a València".

  L'alcalde ha recordat que despús-demà comencen en la Universitat Politècnica de València "unes jornades de reflexió en el marc de València Capital Mundial de l'Alimentació que comptaran amb la presència i la participació d'AINIA, que té molt a aportar en investigació i desenvolupament sostenible".

  Sebastià Subirats, per la seua banda, ha agraït la seua visita a Joan Ribó i ha oferit a l'Ajuntament la col·laboració d'AINIA "en tot el que l'Ajuntament necessite dels nostres recursos i coneixements. És obligació però també vocació, perquè som valencians i volem servir a València en tot el que siga possible i de manera totalment desinteressada i col·laborativa. Tot el que siga bo per a València serà també bo per a nosaltres".

  Ribó i Subirats han coincidit en la necessitat que València compte amb un centre logístic intermodal "on puguen cabre totes les infraestructures que donen servici a la indústria de València, i on nosaltres volem, especialment de cara a Mercavalència, que funcione un parc logístic per al sector agroalimentari valencià".

  Tal i com ha explicat l'alcalde, l'Ajuntament, Generalitat i ADIF "hem expressat conjuntament la nostra voluntat d'escometre eixa necessària infraestructura i treballarem en esta direcció en la zona que està al costat, d'una banda de la Font de Sant Lluís, i d'altra banda limita precisament amb Mercavalència. Volem que, a més d'arribar al Port, arribe també a Mercavalència com a part d'un projecte global en el qual estem treballant".

  INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES: UNA QUEIXA PROFUNDA

  A preguntes dels periodistes, l'alcalde, Joan Ribó, ha assegurat que "el temps de pacient espera per a València ha acabat, en qüestions com l'estació definitiva del Parc Central i l'entrada soterrada de l'AVE. És escandalós: que revisen totes les ciutats que hi ha en estos moments a Espanya que tinguen túnels passants. O millor, fem-ho a l'inrevés i acabarem abans: a quantes els en falta? Unes en tenen dos, com Barcelona, i unes altres en tenen tres, com Madrid, i estan pràcticament acabats. I a València encara estem amb històries d'abaratir preus i pressupostos".

  Ribó ha reafirmat la voluntat de l'Ajuntament de València de "treballar per a arribar a un acord ràpid, però per desgràcia sabem que els Pressupostos Generals de l'Estat per a enguany són molt baixos, molt més que els de l'any anterior, que eren molt baixos i no contemplen ni la possibilitat que es puguen abordar els projectes, i davant eixa situació solament podem expressar una queixa profunda i dir que és imprescindible treballar i arribar a acords".

  L'alcalde ha expressat la voluntat de l'Ajuntament per a avançar com més ràpid millor, i també la possibilitat que eixes infraestructures ferroviàries que València exigix i necessita s'escometen en diferents fases. "Ara anem a acabar la part del jardí, la part de la zona de Russafa-Malilla, i després estem disposats, en una primera fase, per exemple a soterrar les vies fins al pont curt que hi ha a l'entrada que connecta Pérez-Galdós i Giorgeta. Però anem a començar, perquè ja va sent hora. No poden continuar donant llargues als grans problemes d'infraestructures ferroviàries de la ciutat de València, però també del Corredor Mediterrani, perquè la nostra ciutat està enmig del Corredor i si no s'arregla el de València, serà el semàfor d'Europa. Abans ho era de cotxes i ara seria ferroviari".

  Pujar