20 de gener de 2021 20/1/21

Joan Ribó destaca «La necessitat de conscienciar a la societat i actuar per a mantindre la biodiversitat marina»

Joan Ribó destaca «La necessitat de conscienciar a la societat i actuar per a mantindre la biodiversitat marina» - (foto 1)
  • L'exposició «Sense blau no hi ha verd» s'emmarca en les accions de divulgació de MEDSEALITTER, un projecte pilot per a desenvolupar protocols per a analitzar i gestionar l'impacte del fem en la mar

MÉS FOTOS
Joan Ribó destaca «La necessitat de conscienciar a la societat i actuar per a mantindre la biodiversitat marina» - (foto 2)
Joan Ribó destaca «La necessitat de conscienciar a la societat i actuar per a mantindre la biodiversitat marina» - (foto 3)
Joan Ribó destaca «La necessitat de conscienciar a la societat i actuar per a mantindre la biodiversitat marina» - (foto 4)

Este matí s'ha inaugurat l'exposició «Sense blau no hi ha verd», que s'emmarca en les accions de divulgació de MEDSEALITTER, un projecte pilot, implementat en quatre països (Itàlia, França, Espanya i Grècia) liderat per la Universitat de València i la Universitat de Barcelona, amb els objectius de desenvolupar, provar i aplicar protocols per a analitzar i gestionar l'impacte del fem en la biodiversitat marina. L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, i la regidora d'Educació i Acció Cultural, Maite Ibáñez, i juntament amb la conseller d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha participat en la inauguració de la mostra.

Joan Ribó ha assenyalat que «esta exposició té a vore amb les amenaces que patix el Mediterrani i alguns dels seus animals més emblemàtics. Eixe Mediterrani  que banya les nostres costes i dóna nom a la nostra cultura, a la nostra manera de ser i fins a d'alimentar-nos, convertit cada vegada més en un motiu de preocupació. Quan es denuncia que porta camí de convertir-se en un gran escombriaire, i especialment quan en ell moren  centenars d'éssers humans que busquen llibertat i una nova vida que molt sovint se'ls nega».

La mostra està composta per 10 panells, 7 en la zona exterior i 3 en la interior. A més, compta amb diversos cranis de cetacis, un niu de tortuga marina i auriculars interactius. Les temàtiques dels cartells són: característiques generals del Mediterrani, àrees marines protegides, àrees protegides del litoral valencià indicant les espècies més representatives, els cetacis, tortugues marines, projecte MEDSEALITTER, fems en el mar, impactes humans en els cetacis, impactes humans en les tortugues, confraries de pescadors i dades sobre l'aportació dels pescadors.

D'altra banda, l'alcalde ha destacat que «el plàstic és un element que està afectant moltes espècies i també a l'espècie humana. És una exposició que ens pot ajudar a conscienciar de la necessitat de cuidar els nostres mars, a més, hem de tindre un tractament especial amb el plàstic i lluitar per mantindre la biodiversitat de tot el mar mediterrani, en este cas, i també respectar els drets humans de totes les persones».

Pujar