elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jesús Cosín, biotecnòleg de la UV, Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia

Jesús Cosín, biotecnòleg de la UV, Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia
  • Jesús Cosín ha centrat la seva carrera en l'estudi dels mecanismes moleculars implicats en la Malaltia Inflamatòria Intestinal, tant en la Malaltia de Crohn com a la Colitis Ulcerosa

Jesús Cosín Roger, investigador de la Unitat Mixta Hospital Dr. Peset-Facultat de Medicina (Universitat de València), ha estat guardonat amb el XXXVII Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia (SEF) pels seus mèrits en el camp de la biomedicina . Es tracta d'un reconeixement a científics menors de 35 anys i destacada trajectòria professional.

Graduat en Biotecnologia en 2010, màster en Biotecnologia Biomèdica i doctor en Biomedicina i Farmàcia, Jesús Cosín ha centrat la seva carrera en l'estudi dels mecanismes moleculars implicats en la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), tant en la Malaltia de Crohn com a la Colitis ulcerosa.

La carrera investigadora de Cosín transcorre entre Suïssa -University Hospital of Zurich, mitjançant contracte europeu competitiu finançat per l'European s Crohn and Colitis Organisation (ECCO) - i València, havent-se incorporat a laboratori de la Unitat Mixta Hospitalària Dr. Peset-Facultat de Medicina de la Universitat de València després d'obtenir els contractes competitius Sara Borrell, Juan de la Cierva Incorporació i Miguel Servet.

Des de la seva adhesió a la Universitat de València ja FISABIO, treballa en la caracterització de la microbiota intestinal i els perfils metabòlics en pacients MII, a la recerca de possibles biomarcadors d'aquesta patologia de caràcter crònic que, a Espanya, afecta tres de cada mil persones .

Ha obtingut un total de 5 projectes competitius com a investigador principal -concedidos per l'Organització Europea de Crohn i Colitis, CIBERehd, Generalitat Valenciana, FISABIO i Polisabio-, ha signat un total de 33 articles o revisions en revistes d'alt impacte, compta amb la "Medalla García Blanco" de la Universitat de València i és professor associat a la Universitat Cardenal Herrera-CEU.

Com a investigador, forma part de el Departament de Farmacologia Digestiva i Inflamatòria de la Universitat de València, està contractat per FISABIO i és membre de l'CIBEREHD.

La convocatòria de el Premi Jove Investigador es realitza anualment i es concedeix a membres de la SEF amb una edat igual o inferior a 35 anys amb una trajectòria científica rellevant. Aquest premi té una dotació de 1.200 € més l'import d'una Borsa de Viatge a el Congrés de la SEF anual.

Pujar