elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Javier Reverte visitarà el Paranimf de la Nau per parlar de la seua trajectòria vital i professional

Javier Reverte visitarà el Paranimf de la Nau per parlar de la seua trajectòria vital i professional

    La programació conjunta de Fundación Cañada Blanch i Casa Mediterráneo prossegueix amb una trobada amb l'escriptor Javier Reverte el proper 17 d'abril a les 19:30 hores al Paranimf de La Nau. L'activitat és gratuïta amb aforament limitat.

    Javier Reverte és un conegut escriptor, viatger i periodista, professió que ha exercit durant gairebé 30 anys. Tres dècades de vivències que aproparà als assistents, donant unes pinzellades també sobre la pròpia evolució del periodisme. Moderarà la trobada la periodista Sonia Marco.

    El periodista parlarà principalment sobre els seus viatges, "tota la meua vida m'ha agradat escapar-me, ja en el col·legi tractava d'escapar-me sempre". Entre les seues experiències destaca el seu primer viatge en què "em va impressionar molt el mar, vaig anar corrents a veure si l'aigua era salada, a veure si no m'havien enganyat. Hui encara hi ha persones de l'interior d'Espanya que mai ha vist el mar".

    Aquestes i altres experiències al voltant del món serviran per realitzar un retrat personal sobre la seua enigmàtica trajectòria i per què recomana viatjar sol per escriure i parlar amb la gent dels pobles que visita. Exemple de l'interès que suscita Reverte és el documental ‘Imprescindibles: Javier Reverte, el amigo de Ulises’, una producció de La 2 de RTVE que forma part d'una sèrie sobre personatges destacats de la cultura espanyola del segle XX.

    Javier Reverte va treballar com a corresponsal de premsa a Londres de 1971 a 1973, a París de 1973 a 1977, ia Lisboa el 1978. Articulista, cronista polític i redactor en cap de taula, Reverte va ser enviat especial a nombrosos països de tot el món, treballant com a reporter al programa en Portada de TVE i sotsdirector del desaparegut diari Pueblo. En l'última dècada ha publicat nombrosos llibres de viatges, com “El sueño de África”, “El corazón de Ulises” i “Canta Irlanda”, on recull les seves impressions sobre el país i recorre la història i llegendes de l'illa.

    A més, per totes les seues "aventures" en més de 70 països la Societat Geogràfica Espanyola li ha nomenat membre d'honor. Guardó que ha rebut recentment de mans de Sa Majestat el Rei Felip VI.

    Un personatge rellevant de la cultura i societat que forma part de l'aposta de Casa Mediterrani i Fundación Cañada Blanch per afavorir iniciatives per donar a conèixer noves perspectives a través de l'art, la literatura i la música.

    Activitats futures

    La programació de Fundación Cañada Blanch continuarà al maig amb diverses activitats com el cicle Conectalks, en el què s’inclouen cinc ponències que començaran el dimarts 7 de maig. La primera, amb el títol 'El universo invisible: agujeros negros y el radiotelescopio ALMA', estarà a càrrec Rafael Batxiller, director de l'Observatori Nacional.

    Del 7 a l'11 de maig la Fundació convida el públic a assistir al Festival Photon, esdeveniment que patrocina des de la primera edició i que per novè any consecutiu continua apostant per aquest projecte que fa visibles i potència als fotògrafs.

    La música serà una altra de les protagonistes dins de la programació conjunta de Fundación Cañada Blanch i Casa Mediterráneo amb el concert del pianista marroquí Marouam Benabdallh, dins el cicle #Artesdelmediterráneo que se celebrarà el 22 de maig al Centre Cultural del Carme.

    Finalment, continuant amb l'estela de Javier Reverte, al maig serà a la seu de la Fundació l'escriptora Espido Freire dins el cicle #LetrasdelMediterráneo el dia 29 a les 19 hores.

    Amb aquesta forta aposta, Fundació Cañada Blanch treballa per incentivar el pensament crític i aprofundir en les experiències del públic programant una oferta cultural variada i diferent que pugui generar interès per a la població.

    Pujar