20 de gener de 2021 20/1/21

500 intervencions pel temporal Glòria a València

500 intervencions pel temporal Glòria a València - (foto 1)
  • El Servici d'Atenció a Urgències Socials ha allotjat a 27 persones

L'Ajuntament de València treballa per a minimitzar els danys que puga causar el temporal Glòria i, davant l'alerta meteorològica decretada per la AEMET (Agència Estatal de Meteorologia), ha adoptat mesures preventives com, per exemple, el tancament de parcs i jardins envoltats amb tanca, i ha reforçat servicis com el de Policia Local, Bombers i Protecció Ciutadana, que han realitzat unes 500 intervencions des que han activat les alertes per forts vents i precipitacions.

Concretament, tal com ha informat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la Policia Local, que ahir va comptar amb 176 agents, hui ha disposat de 442 efectius en els tres torns, i ha realitzat més de 350 servicis des que es va iniciar el temporal, la majoria, més de 200, per vent. Per la seua part, Bombers de l'Ajuntament de València, que ahir va disposar de 52 efectius, hui ha comptat amb 62, i ha intervingut en més d'un centenar de servicis en les últimes 24 hores.

El regidor Aaron Cano ha indicat que ens trobem en un moment de «relativa calma» malgrat les alertes que es mantenen sobretot pel temporal marítim i en el qual, afortunadament, no cal destacar cap incidència rellevant. El responsable de Protecció Ciutadana també ha volgut felicitar a tot el dispositiu municipal «que ha respost perfectament des de l'inici del temporal i ha reivindicat la utilitat del Pla d'Inundacions davant esta mena de situacions».

Les situacions més problemàtiques fins al moment s'han viscut en El Perellonet, El Saler, on ahir es va recomanar als propietaris i propietàries de primera línia que abandonaren els seus habitatges davant el fort onatge, la carretera CV 500 que ha patit dues breus corts en les últimes 24 hores per caiguda d'arbres, el Passeig Marítim fins a Alboraia i els problemes que ha registrat la línia ferroviària a l'altura del terme de Massalfasar.

SERVICI D'ATENCIÓ A URGÈNCIES SOCIALS

Amb motiu del temporal ‘Glòria’, el Servici d'Atenció a Urgències Socials de València durant la nit de diumenge a dilluns ha allotjat a 27 persones en diferents centres. 21 d'elles s'han instal·lat a Santa Cruz de Tenerife, 2 en l'alberg municipal Somia, altres 2 en l'Associació Valenciana de la Caritat, i també 2 en l'Alberg Sant Joan de Déu.

D'altra banda, per precaució, els parcs i jardins de la ciutat de València envoltats amb tanca s'han mantingut i romandran tancats. Així, mateix, els responsables del Servici Municipal de Parcs i Jardins han recomanat evitar les zones arbrades i circular amb precaució per voreres amb arbratge.

Així mateix, tots els cementeris de València s'han tancat i l'evolució de les pluges determinarà si demà s'obrin o no al públic. Amb tot, els servicis funeraris no estan subjectes a este tancament.

Quant a la mobilitat i el servici de l'Empresa Municipal de Transport (EMT), cal destacar s'ha tallat temporalment la circulació de les línies pel Passeig Marítim. Els autobusos han fet el recorregut pel carrer Cavite. També hi ha hagut incidències i talls de trànsit al Parc de Natzaret.

Davant qualsevol canvi significatiu, l'Ajuntament informarà mitjançant les xarxes socials institucionals.

Pujar