1 de desembre de 2020 1/12/20

La Interagrupació va lliurar els seus IX Premis “Pepe Monforte”

La Interagrupació va lliurar els seus IX Premis “Pepe Monforte” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Interagrupació va lliurar els seus IX Premis “Pepe Monforte” - (foto 2)
  La Interagrupació va lliurar els seus IX Premis “Pepe Monforte” - (foto 3)

  Si parlem d'unió en el món faller hem de parlar de la figura de Pepe Monforte. Qui fóra precursor de la pròpia Interagrupació rep de formal anual, i ja van 9 anys, el seu particular homenatge. Com cada any 2 són els premis que es lliuren amb este nom tan rellevant en la festa fallera. En la nit d'ahir divendres 17 de novembre els guardons van ser per els Vestidors de la Verge a títol col·lectiu i Fernando Manjón l'individual. Este reconeixement és un dels més prestigiosos que es pot rebre i per açò van mostrar la seua més sincera gratitud els grans protagonistes.

  Però avans de l'entrega de premis la Interagrupació ha volgut enguany renovar la seua imatge i per a açò el seu primer pas ha sigut la presentació del nou logo. Després de quasi 30 anys utilitzant l'actual logo, que es va dissenyar en el seu moment perquè servira com a imatge del col·lectiu, es va creure necessari realitzar un estudi del mateix amb l'objectiu d'actualitzar-lo o crear una nova imatge corporativa global i que esta nova imatge fora senzilla, fàcil d'identificar, representativa i capaç d'expressar el sentiment d'unió que els caracteritza. La idea inicial de Nico Garcés i el disseny final de Rafa Vilches van veure la llum ahir per a obrir l'acte d'entrega dels premis "Pepe Monforte".

  I poc van tardar les emocions a posar-se a flor de pell en projectar-se un vídeo recordatori de la carrera fallera de Pepe Monforte. Els presents van poder recordar les seues paraules alhora que van reviure les seues imatges més carismàtiques.

  En la present edició la Interagrupació va decidir fer lliurament de la seua primera insígnia d'or a títol pòstum al seu precursor, a Pepe Monforte, en el nom del qual se li va imposar a la seua viuda Rosa Oliete.

  Tot seguit arribava el torn dels guardonats en esta IX edició. Per a açò va ser la pròpia Fallera Major de València, Rocío Gil, qui va fer lliurament de les plaques acreditatives d'este reconeixement. Els Vestidors de la Verge i Fernando Manjón es van mostrar molt agraïts per rebre sengles guardons que tanta rellevància tenen dins la festa fallera. Van agrair en els seus discursos ser reconeguts per esta institució que aglutina més del 75% de les comissions censades en la Junta Central Fallera. Envoltats d'amics, familiars i sobretot fallers van rebre este particular homenatge en una cita en la qual parlar de falles és el que més es va fer durant el sopar. Aire 100% faller es respirava en el Saló del Museu del Gremi d'Artistes Fallers.

  En la segona part de l'acte, després del sopar de gala, es faria lliurament de la insígnia de plata a tots els presidents d'agrupacions aconseguint reunir a molts dels grans noms de les falles en un mateix escenari.

  Pujar