25 de novembre de 2020 25/11/20

La indústria valenciana afronta la seua digitalització de la mà de les ‘startups’

  • El Startup Industry Forum, que tindrà lloc el proper 16 de desembre a la Marina de València, mostrarà solucions tecnològiques avançades per a la transformació de la indústria

El "futur de la transformació digital de la indústria" és el repte que la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball planteja en el Startup Industry Forum, que tindrà lloc el proper 16 de desembre a Innsomnia, de La Marina de València. Es tracta d’una jornada estratègica sobre el present i el futur de la innovació oberta aplicada a la transformació digital de la indústria a través de ‘startups’.

Els ecosistemes de ‘startups’ estan sent cada vegada més utilitzats per fomentar la innovació en la indústria, incrementant la seva competitivitat. En la indústria s'estan produint profunds canvis d'organització, producció, optimització de processos, desenvolupament de nous productes i gestió de talent.

Startup Industry Forum abordarà com afrontar aquesta transformació com a factor clau per al procés de reindustrialització de la Comunitat Valenciana basant-se en casos d'èxit i bones pràctiques.

Alguns dels objectius de la jornada són identificar solucions innovadores desenvolupades per ‘startups’ d'aplicació per a la indústria, promoure la trobada entre desenvolupadors i industrials per agilitzar possibilitats d'innovació, generar oportunitats de negoci entre indústria i ‘startups’, o que les ‘startups’ coneguen les bones pràctiques d'indústries.

L'esdeveniment està dirigit a indústries en procés de transformació digital (o que vulguen abordar-la pròximament), startups les solucions i tecnologies de les quals pogueren ser aplicables als diferents sectors industrials, així com a empreses de base tecnològica, instituts tecnològics, especialistes en consultoria, professionals, persones expertes i altres agents facilitadors que tinguen com a finalitat aplicar la innovació i transformació digital del teixit productiu valencià. Es debatrà sobre casos reals d'Indústria 4.0. amb innovadores solucions per a la digitalització, en una jornada que comptarà amb més de 30 especialistes que reflexionaran sobre el futur dels sectors productius tradicionals i el paper que juguen de les ‘startups’.

Participants a la jornada

Inaugurarà la jornada el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, juntament amb la cicepresidenta de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i presidenta de CEV València, Eva Blasco.

El cofundador de Innsomnia, Rafael Navarro, parlarà sobre els reptes de la digitalització. La directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez, participarà a la taula rodona sobre el futur de la indústria amb Fran Estevan (Innsomnia), Sergi Belda (IMASD) i Fernando Saludes (REDIT).

A més, Raúl Martín (Grup Martínez | KMZero) Benjamí Lorente (Istobal), Miguel Llop Chabrera (Fundació Valenciaport) i Jaume Esteve (Speed ​​Out | Associació Valenciana Startups) parlaran sobre el Corporate Venturing la transformació de la indústria de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, Patricia Pastor (Global Omnium GoHub), Salvador Herrando (Nexus Integra), Ezequiel Sánchez (Alicantec), Juan Luis Hortelano (Blinkfire Analytics) i Nacho Mas (Associació Valenciana Startups) debatran sobre la Innovació oberta amb startups per a la transformació digital de la indústria.

Així mateix, Dypsela, Cleverpy, WiTraC, Simplicity Works, IoTsens, Beiota, Sefici, Arker Labs i Sinfiny Smart Technologies, entre altres firmes, realitzaran presentacions de solucions.

La interacció entre les persones assistents a les sessions de networking previstes permetrà conèixer i debatre en primera persona sobre les potencials col·laboracions entre les empreses i professionals assistents, per afrontar un repte tan necessari com complex si no es disposen de les connexions adequades. Es realitzaran B2B meetings, on les empreses industrials podran concertar reunions amb les ‘startups’ seleccionades que ofereixen solucions d'indústria 4.0.

Entrada gratuïta previ registre (aforament limitat): consultar ací

Pujar