25 de novembre de 2020 25/11/20

Falles 2020 al juliol: això és el que canvia

Falles 2020 al juliol: això és el que canvia - (foto 1)
  • L'ajornament de les falles ha sorprés i ha fet que sorgisquen nous dubtes entre els valencians

Les Falles de València es viuran del 15 al 19 de juliol si els diversos presidents de les comissions falleres aproven aquesta proposta de l'Ajuntament de València. Davant aquest nou escenari, el Consistori estudiarà 'falla a falla' per a saber si es poden desmuntar o per contra han de ser cremades aquestes parts.

Tota aquesta situació és de todal incertesa i tan sols hi ha una cosa clara i és que la falla municipal es cremarà sense avís i a porta tancada, abans del 19 de març. El que hui dia no es coneix és si l'Ajuntament de València plantarà un nou monument per a les Falles d'estiu.

Tota aquesta situació que ha derivat de l'ajornament de la tradicional festa ha deixat moltes preguntes sense resoldre: Com seran els dies grans en ple estiu?, Què puc fer durant aqueix mes? Aquestes i moltes més te les resolem en elperiodic.com

Els fallers es poden reunir en els casals?

Fins que no arribe una recomanació per part de Sanitat en la qual establisca, (com ja ha s'ha fet a Madrid o al País Basc) reduir l'aforament dels locals a menys de 1000 persones, poden haver-hi sopar o reunions en els casals.

No obstant això, les autoritats municipals recomanen cautela, augmentar la distància personal i no acudir si no és estrictament necessari.

Què passa amb les xurreries?

Aquesta és una de les preguntes que més es fan els valencians: les xurreries poden seguir amb la seua activitat normal? La resposta és no, ja que l'extinció del bàndol de falles provoca que les autoritzacions d'ocupació de via publica per xurreries hagen sigut revocades.

Pel que a partir d'aquest dissabte han d'abandonar les ubicacions on tenien permís per a treballar fins al dia 20 de març.

Els petards, es poden continuar tirant?

No, igual que el cas anterior, l'extinció del bàndol de falles prohibeix el llançament de petards, el qual estava autoritzat en les zones de foc de les comissions.

Des del Consistori insisteixen que més enllà de la setmana de Falles els petarnos no es poden tirar.

El tradicional concurs de falles n'hi haurà al juliol?

A aquesta pregunta no tenim una resposta, ja que depén doncs en quasi totes les seccions no hauria de cancel·lar-se.

No obstant això, aquest dijous les comissions d'Especial han demanat que el concurs d'aqueixa secció no es realitze ja que al juliol no podran plantar les falles que estaven previstes ara.

Quines seran les falles que es cremaran al juliol i quins ara?

Fins i tot no es pot corroborar un número exacte, ja que seran les que la Generalitat autoritze.

De moment, cinc comissions d'Especial van demanar aquest dijous també cremar com més prompte millor el que no es puga retirar del monument, però dependran de l'autorització de la Generalitat.

Mentre que la de l'Ajuntament cremarà sense públic i a porta tancada.

Les falles que es cremen ara què plantaran al juliol?

Tal com van establir aquest dijous les cinc de les nou comissions d'Especial, al juliol plantaran el que ells puguen.

De moment retiraran de la falla els ninots que puguen sense posar en perill als treballadors dels tallers i al juliol les figures que hagen sigut rescatades seran les que plantaran.

Pujar