elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inaugurada la VII Fira Animalista de València organitzada per la Regidoria de Benestar Animal

Inaugurada la VII Fira Animalista de València organitzada per la Regidoria de Benestar Animal
  • Romandrà fins a les 20.00 hores en el tram 9 del riu Túria, entre el Pont de l'Exposició i el Pont de les Flors

MÉS FOTOS
Inaugurada la VII Fira Animalista de València organitzada per la Regidoria de Benestar Animal - (foto 2)
Inaugurada la VII Fira Animalista de València organitzada per la Regidoria de Benestar Animal - (foto 3)
Inaugurada la VII Fira Animalista de València organitzada per la Regidoria de Benestar Animal - (foto 4)

La regidora de Benestar Animal de l'Ajuntament de València, Gloria Tello, ha inaugurat la VII Fira Animalista de València, organitzada per a commemorar el Dia dels Animals, 4 d'octubre, amb la participació de més de 50 associacions protectores dels animals.

Aquesta setena edició se celebra hui diumenge, 2 d'octubre de 2022, fins a la 20.00 hores, en el tram 9 del riu Túria, entre el Pont de l'Exposició i el Pont de les Flors.

Gràcies a aquest esdeveniment, la Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de València dona l'oportunitat a les ONG de recaptar fons, a més de conscienciar sobre la importància de la protecció i el benestar dels animals de companyia a través de la participació en activitats, xarrades i tallers per a tota la família.

Gloria Tello ha manifestat que “la regidoria té un ferm compromís amb el benestar animal pel que l'organització d'aquesta fira constitueix un element fonamental per a conscienciar a la societat sobre la tinença responsable dels animals de companyia i el foment de l'adopció”.

Així doncs, durant tot el dia, el públic assistent a aquesta fira podrà col·laborar amb les associacions que tindran en els seus llocs diferents productes a la venda, a més de participar en les activitats programades que s'aniran succeint durant tot el dia.

No faltarà l'exhibició de la Unitat Canina de Bombers de València i altres activitats. Especialment, els xiquets i xiquetes podran gaudir de tallers educatius i lúdics que versaran sempre sobre la temàtica del benestar animal.

Per descomptat, comptarem amb la tradicional desfilada de gossos en adopció que busquen una família, activitats com Un pintacaras molt animal o el mural col·lectiu Feliç amb tu, i tallers com Adeprén a parlar perrugatuno, Què saps de cuidar animals? o Crea el teu joguet.

Aquest esdeveniment és gratuït i apte per a tots els públics i, per descomptat, els gossos són benvinguts per a gaudir del seu dia.

Xarrades sobre benestar animal

L'Ajuntament de València té l'objectiu que la Fira Animalista es convertisca en punt de trobada de persones que volen informar-se sobre benestar animal i tinença responsable d'animals. Per això, enguany s'ha introduït com a novetat una sèrie de xarrades de 15 minuts sobre salut i benestar dels animals de companyia.

Professionals del benestar animal oferiran en total 9 conferències en les quals podrem aprendre a millorar la vida dels nostres animals de companyia.

Al matí, l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València ofereix la conferència Tinença responsable d'animals de companyia; des de l'Ajuntament de València ens parlaran del Pla colonial felí i de la Gestió ètica de població dels coloms.

També durant el matí, Borja Cloquell, educador caní en Walking Dogs, ofereix la xarrada Estrés: com ajudar el meu gos a tindre una bona gestió, i el veterinari Adrián Conde, parlarà dels Cinc pilars del benestar felí.

A la vesprada, Montse Sánchez de l'associació Mon de Gats, ofereix la xarrada Passos per a una adopció responsable de gats; Elena Silla, educadora canina en Escola Dosganimal, ens parlarà del Massatge caní com a element de comunicació; Sara Acebo, veterinària de Exotips, ofereix la xarrada Alimentació natural per a gossos i gats, què és això?; i tancarà el cicle de conferències Arturo González, oficial de la Unitat de Medi ambient de la Policia Local de València (UMA), amb la xarrada Què fer quan som testimoni d'un maltractament animal?

L'organització d'aquesta Fira, a més de suposar un necessari suport a les protectores i associacions d'animals valencianes, constitueix un element important dins de la tasca que la Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de València duu a terme anualment per a conscienciar a la societat en la tinença responsable dels animals de companyia i en el foment de l'adopció.

 

Pujar