Castellano

Impulsen un projecte d'emprenedoria per a dones en l'àmbit rural de València

Impulsen un projecte d'emprenedoria per a dones en l'àmbit rural de València
  • SECOT, Tyrius i Caixa Popular acorden implantar aquest projecte a La Costera que posteriorment s'ampliarà a altres comarques valencianes

El passat 28 de setembre va tindre lloc la signatura de l'acord de col·laboració entre les entitats Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica de la seua delegació a València (SECOT VALÈNCIA), l'Associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius i Caixa Popular amb la finalitat de promocionar i enfortir l'esperit emprenedor de les dones de l'àmbit rural, a través de la posada en marxa del programa Emprendre en femení rural.

La signatura de l'acord va tindre lloc en les oficines de Caixa Popular de Canals, primer municipi en el qual es durà a terme el projecte i ha comptat amb la presència de responsables de les tres entitats, així com amb l'alcaldessa de Canals, Mai Castells Villalta, qui ha mostrat el seu interés en el desenvolupament del projecte i la disponibilitat de l'administració local per a col·laborar en la difusió per a arribar al màxim de participants possibles.

La finalitat del programa Emprendre en femení rural és promoure l'esperit emprenedor femení, consolidar les pimes existents posades en marxa per dones i augmentar la presència de dones en els òrgans de direcció de les associacions empresarials locals i comarcals de la zona. A més, aquesta iniciativa cerca aconseguir la igualtat real i efectiva, entre dones i homes, en l'àmbit rural, promocionant la participació activa de les dones en tots i cadascun dels àmbits que donen contingut a la societat, especialment en el món de l'emprenedoria.

Per a això serà necessari incrementar el nombre de projectes emprenedors liderats per dones, consolidar i enfortir pimes creades per dones de l'àmbit rural i augmentar la participació de les dones en els òrgans directius de les associacions empresarials locals i comarcals de la zona.

El programa Emprendre en femení rural va dirigit a dones residents en zones rurals de la província de València que siguen emprenedores o propietàries d'una pime.

El projecte arranca a Canals però la finalitat és estendre'l en posteriors edicions a diferents comarques de la província de València, en funció del desenvolupament i implantació d'aquesta primera edició.

Pujar