29 de setembre de 2020 29/9/20

Igualtat entrega els premis del XV Certamen de Narrativa Breu

  La Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha entregat els premis del XV certamen de Narrativa Breu que es convocà amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, amb el lema “Dones que transformen el món, dones en la ciència”.

  Cal recordar que es van presentar 50 relats, on hi ha una reflexió sobre el paper que exercixen les dones en la ciència, les seues històries de vida, la superació de situacions de discriminació i el seu paper actiu. Catorze relats estan escrits en valencià. El percentatge de participació de dones ha sigut del 88%, el 10% d'hòmens i un 2% d'associacions.

  El jurat, presidit per Lozano, ha tingut la participació de María Jesús Bolta, escriptora traductora valenciana i professora de llengua i literatura; Vicent Baydal Sala, historiador valencià, docent en la Universitat Pompeu Fabra; Amalia Garrigós Hernández, periodista cultural valenciana, locutora de Ràdio Nou; Martí Domínguez Romero, escriptor, assagista i professor de periodisme en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, director de la revista de ciència Mètode.

  “Per primera volta el jurat del certamen l’han format persones reconegudes en el camp de la literatura i que a més provenen del món de la universitat o del periodisme, de manera que posem en valor estos premis que en esta edició reconeixen i visibilitzen les aportacions de la dona en aspectes com la ciència, la investigació i la tecnologia”, ha dit la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano

  Es va seleccionar com a millor relat “Pare: plou”, del jove autor Franz Kelle, a qui es va atorgar el primer premi, dotat amb 1.500€, i altres dos narracions han sigut seleccionades amb els premis segon i tercer, dotats amb 750€ i 500€ respectivament. Es tracta de les obres titulades “Tocar el cel amb els mans”, d'Anna Boluda Gisbert; i “La princesa de los paralelogramos”, escrita per Eva Garrido Bayón.

  Tal com establixen les bases de la convocatòria, s'han seleccionat també altres relats, en funció de la seua qualitat, que han sigut publicats en una edició conjunta amb les obres guanyadores. Es tracta de les narracions La vida sense el nobel, d’Anna Boluda Gisbert; Viatge amb caravana, de Nuria García Berga; El lazo violeta, de Susana Gisbert Grifo; Con-ciencia, de M. Pilar Domínguez Castillo; La llumeneta verda, de M. Teresa Chacón Fernández; El club de las científicas muertas, de María Tordera Baviera; Profesión vocacional, de M. Concepción García Escutia; Pues yo la lío, de Susana Rodríguez Miguélez; Luz, de Susana Ramírez Juan; ¡Va por ti, mamá!, de Marisa Martínez Arce; La dama de la lámpara, de Elena Martínez Poyatos, y Rosa, Elena y la luna, de María del Carmen Benedito Pérez.

  Les persones seleccionades i premiades han rebut un exemplar de la publicació, han pogut compartir l'acte amb el públic assistent i han gaudit de l'espectacle Flamenklassic amb l’actuació de “en clave de clot”, grup d'artistes flamencs d'extraordinari talent amb jóvens músics i instrumentistes de guitarra, violí i violoncel. Han interpretat quatre peces musicals: Concert d'Aranjuez, “Por la mar chica”, “Al alba”, i el Cànon en Re major de Pachelbel amb versions pròpies inspirades en clàssics del flamenc.

  Pujar