26 de setembre de 2020 26/9/20

Henning, la xicoteta gran foca que es muda d'Alemanya a València

Henning, la xicoteta gran foca que es muda d'Alemanya a València - (foto 1)
  • Aquest mascle de set mesos d'edat pesa 30 kg i és el nou inquilí de l'Oceanogràfic

MÉS FOTOS
Henning, la xicoteta gran foca que es muda d'Alemanya a València - (foto 2)

Henning, una foca mascle de set mesos d'edat, és el nou inquilí de l'hàbitat de Temperats. L'exemplar de Phoca vitulina procedeix del zoològic alemany Karlsruher Zoo, i aportarà diversitat genètica al grup establit per altres set foques de l'Oceanogràfic de València. A diferència de la resta de pinnípeds, Henning es distingeix a simple vista a causa del seu pelatge distintiu, menys clapejat que el de la resta del grup.

El nou juvenil, que pesa 30,6 kg, arribarà a aconseguir un pes màxim de 130 kg amb una dieta basada en peixos com a areng i bacallà. Aquesta espècie animal és típica de les aigües costaneres de les mars temperades i freds de l'hemisferi nord, com el nord de l'Atlàntic i del Pacífic, així com de la mar Bàltica i la mar del Nord.

La població mundial de foca comuna és de 500.000 exemplars, per la qual cosa no és una espècie amenaçada, encara que en algunes poblacions algunes subespècies sí que ho estan degut en part a la caça il·legal. Són animals gregaris i poden estar fins a 10 minuts submergits en apnea per a la cerca d'aliment.

Els cuidadors confien en una ràpida integració de Henning amb la resta d'habitants, en concret amb Andes, una femella juvenil amb la qual podrà compartir els jocs diaris que els entrenadors preparen dins del programa d'enriquiment ambiental.

Pujar