elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gustau Camps-Valls, nou membre de l’Acadèmia Europea de Ciències i de l’Academia Europaea

Gustau Camps-Valls, nou membre de l’Acadèmia Europea de Ciències i de l’Academia Europaea
  • Amb això, Camps contribuirà a projectar la ciència europea en el camp de la Intel·ligència Artificial (IA), principalment en la seua aplicació a la modelització i comprensió dels complexos sistemes terrestres i climàtics

Camps-Valls va entrar a formar part de l’Acadèmia Europea de Ciències (EurASC) el passat mes de maig, en la divisió “Ciències de la Terra i del Medi Ambient”. L’EurASC és una associació internacional independent que reconeix els millors científics europeus, més enllà de les fronteres nacionals, amb l’objectiu d’enfortir la ciència europea i la cooperació científica.

Ara, un més després, Gustau Camps ha sigut nomenat membre de l’Academia Europaea (AE) en la secció de “Ciències de la Terra i Còsmiques”. L’Acadèmia té com a objectiu l’avanç i la propagació de l’excel·lència acadèmica en les humanitats, el dret, les ciències econòmiques, socials i polítiques, les matemàtiques, la medicina i totes les branques de les ciències naturals i tecnològiques en qualsevol part del món, per al benefici públic i per a l’avanç de l’educació del públic de totes les edats.

Gustau Camps-Valls, doctor en Física i catedràtic d’Enginyeria Electrònica, és el coordinador del grup de Processament d’Imatges i Senyals (ISP) de l’Image Processing Laboratory (IPL) de la Universitat de València. En els últims anys ha rebut dues beques d’investigació de l’European Research Council –una ERC Consolidator (2015) i una ERC Synergy grant (2019)– i és l’actual coordinador d’un programa ELLIS en “Machine Learning for Earth and Climate Sciences”.

“Ser Fellow de les dues societats científiques més importants d’Europa suposa, en el meu cas, una oportunitat única per posar en valor el paper interdisciplinari de la IA a Europa, així com per a abordar importants reptes en la modelització i comprensió dels complexos sistemes terrestres i climàtics, fet que contribueix al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible que, com a societat, necessitem urgentment”, comenta el científic. “Intentaré representar de la millor manera possible els interessos d’Europa, tant en l’enfortiment de la recerca com en la cooperació científica en el meu camp d’especialització, que es troba en la intersecció entre la Intel·ligència Artificial (IA) i les ciències de la Terra i del medi ambient”, conclou Camps-Valls.

Pujar