19 de setembre de 2020 19/9/20

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària confisquen una partida de 537 kg de cocaïna en el Port de València

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària confisquen una partida de 537 kg de cocaïna en el Port de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària confisquen una partida de 537 kg de cocaïna en el Port de València - (foto 2)

  En el marc de les actuacions de la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana Marítima de València, composta per membres del Servei de Vigilància Duanera i del Resguard Fiscal de la Guàrdia Civil, s'ha dut a terme la inspecció d'un contenidor de mercaderies en l'interior de les quals s'han trobat camuflats 537 quilograms de cocaïna.

  L'operació es realitza en el marc de les comprovacions i estudis de risc i seguretat sobre el trànsit internacional de mercaderies que habitualment es desenvolupen en la Unitat d'Anàlisi de Riscos de la Duana Marítima de València, en aquest cas, sobre una selecció i revisió de contenidors que portava a bord un vaixell procedent del Brasil.

  En aquest operatiu també ha participat el Servei de Duanes dels EUA.

  D'aquesta Operació no s'ha produït de moment cap detenció. Són remeses de droga que arriben als ports europeus sota la modalitat denominada rip-off o ganxo perdut, la característica principal del qual és el seu rescat o extracció en les instal·lacions portuàries abans que el contenidor on es troba la droga oculta s'entregue a l'importador, alié en general a aquest tràfic il·legal.

  Pujar