15 d’octubre de 2019 15/10/19

La Guàrdia Civil insisteix que Alfonso Grau va canviar els rellotges de luxe per uns altres més cars a penes un dia després

La Guàrdia Civil insisteix que Alfonso Grau va canviar els rellotges de luxe per uns altres més cars a penes un dia després - (foto 1)

La setmana i el mes d'abril han començat amb moviment a la Ciutat de la Justícia de València. Aquest matí estava anomenat a declarar el exvicealcalde de València, Alfonso Grau, i l'empresari Urbà Català tots dos per un delicte de suborn i blanqueig de capitals. Alfonso Grau arribava aquest matí als jutjats sense atendre els mitjans de comunicació – als qui ha assegurat que no anava a realitzar declaracions – i amb semblant seriós en escoltar els insults i desqualificacions que li proferia un home allí present.

La secció segona de l'Audiència Nacional ha acollit aquest matí les primeres declaracions, entre elles la d'un dels agents de la Guàrdia Civil qui ha assegurat que durant els registres de la casa del exvicealcalde no van trobar els rellotges però si la documentació remesa per la joieria on es van adquirir. Aquesta documentació els va permetre seguir el rastre als rellotges i poder constatar que “un rellotge comprat per Urbano *Catalán el va retornar Alfonso Grau”, a penes un dia després durant dos anys consecutius. Aquesta mateixa versió ha sigut compartida per diversos treballadors de la joieria valenciana. 

Per part seua, des de la defensa continuen al·legant la innocència dels acusats assegurant que ha quedat demostrat que els rellotges adquirits per l'empresari siguen les manyagues que es van retornar en el nadal de 2010 i 2011.

La Fiscalia de València demana sis anys de presó, tres de suspensió d'ocupació i càrrec públic i altres cinc d'inhabilitació així com una multa de 75.000 euros per a Alfonso Grau. Cal recordar que també s'investiga a Grau en el Cas Taula, per un presumpte delicte electoral en els comicis de 2007 i 2011.

La vista se celebrarà en 8 sessions diàries des d'aquest dilluns i fins a l'11 d'abril.

ocultar
La Guàrdia Civil insisteix que Alfonso Grau va canviar els rellotges de luxe per uns altres més cars a penes un dia després
Pujar