elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El grup de cambra Kairós Project protagonitza aquest dimecres el penúltim concert del festival Serenates 2021

El grup de cambra Kairós Project protagonitza aquest dimecres el penúltim concert del festival Serenates 2021

    El grup de cambra, Kairós Project presenta demà, dimecres 30 de juny, a les 22 hores, el seu programa dedicat a Nadia Boulanger en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, dins de la programació del festival Serenates. Serà en el Claustre de la Nau, on se succeiran els pròxims concerts fins a l'1 de juliol. El festival, organitzat per la Universitat de València i l'Institut Valencià de Cultura, celebra el seu 34 aniversari amb huit concerts de diferents estils.

    El grup presenta un programa especial dedicat a la figura de Nadia Boulanger, considerada una peça fonamental per a la transició musical del segle XIX al XX. El programa presenta alguna de les seues obres conjuntament amb peces dels compositors més pròxims a la seua obra, com Lili Boulanger, Gabriel Fauré, Igor Stravinski i Aaron Copland.

    Nadia Boulanger va desenvolupar una escola pròpia i característica, que va formar als majors talents musicals de la seua època, on ella impartia totes les matèries amb una única fi; dotar als seus alumnes dels coneixements necessaris per a desenvolupar el seu talent. "En el programa de tribut a la seua figura decidim presentar quatre de les figures més importants de la seua vida, personal i musical, dos aspectes totalment units en la seua vida, i a quatre dels compositors que més va promoure durant la seua carrera", afirmen des de Kairós Project.

    Aquest concert suposa, per a Kairós Project i el seu públic, un viatge pels personatges de la vida de Nadia Boulanger, la casa de la qual a París es va convertir en epicentre de la música del segle XX. Entre ells destaquen Gabriel Fauré, ídol, mentor i gran amic, Jean Françaix, considerat per la pròpia Boulanger com un dels seus millors deixebles, Aaron Copland, un dels grans alumnes nord-americans de Nadia Boulanger, i Igor Stravinski, qui va trobar en la compositora una mentora, però també una referència en la seua vida, una amiga.

    Kairós Project és un ambiciós projecte que naix de la voluntat de gaudir de la música de cambra en totes les seues facetes i formacions. Kairós és una formació flexible, que depenent del programa que aborde pot variar el seu nombre de components. D'una manera o una altra, tots els seus membres porten anys tocant junts, i s'han decidit a formar un projecte propi i únic, que siga capaç de combinar tota classe de formacions des de les més àmplies a les més reduïdes, però sempre amb el denominador comú d'afrontar la música des de la major excel·lència, creativitat i sentit.

    El grup de cambra està bolcat a emfatitzar la necessitat de la música en la nostra societat, i a generar un renovat interés tant en el melòman com en qualsevol persona curiosa. L'ensemble vol centrar-se en la cerca de la novetat, en formes no convencionals de fer música, i acostar-la a tota mena de públic. Com a base, “partirem de la meticulosa explicació dels detalls que tanca l'obra, així com dels seus aspectes més característics que facen entendre a l'oient el perquè de la seua programació i la seua voluntat divulgadora. Tot això conjuminant diferents tipus d'art, com la pintura, la literatura, la història i la ciència. Totes elles unides a la música, elevant-se conjuntament més que cadascuna per separat”.

    Última vetlada de Serenates

    Després de Kairós Project serà el moment de l'Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València (CSMV), qui s'encarregarà de clausurar el festival Serenates de 2021. L'orquestra de jazz del CSMV oferirà un concert dinàmic que desplegarà nombrosos matisos i colors del repertori per a big band tradicional i contemporània.

    En aquesta ocasió, presentarà una miscel·lània interessant que comprén composicions originals del pop modern, arranjaments sobre obres de compositors consagrats del romanticisme rus i repertori tradicional amb el toc atrevit de l'arranjador estatunidenc Bill Holman.

    Pujar