19 d’octubre de 2020 19/10/20

El Gremi de Forners i Pastissers de València celebra a la seua patrona, la Verge de la Mercè

El Gremi de Forners i Pastissers de València celebra a la seua patrona, la Verge de la Mercè - (foto 1)

  El Gremi de Forners i Pastissers de València commemorarà demà, dijous, la festivitat de la seua patrona, la Verge de la Mercè, amb una missa en el seu honor en la parròquia de Sant Tomàs Apóstol i Sant Felip Neri de València.

  Enguany “a causa de la pandèmia i les mesures establides, s'han hagut de suspendre altres actes que solem organitzar amb motiu de la festa de la Verge de la Mercè però sí que participarem en l'eucaristia que tindrà lloc aquest dijous, dia de la festivitat, a les 19.30 hores”, han indicat des del Gremi de Forners i Pastissers.

  La imatge de La nostra Senyora de la Mercè, que anteriorment estava en la seu gremial i que es venera en la parròquia de Sant Tomàs, presidirà la celebració.

  Així mateix, en el marc de les festes patronals del Gremi s'ha celebrat ja el concurs d'aparadors de pa i el de pans i el pròxim 1 d'octubre tindrà lloc el tradicional concurs de dolços de Sant Donís.

  La devoció dels forners valencians a la Verge de la Mercè es remunta al segle XVIII, quan l'antic gremi de Mestres Forners, les primeres ordenances dels quals daten del segle XV, es va quedar sense local i l'Orde dels Mercedaris ho va acollir perquè continuaren amb la seua labor. Des de llavors, en agraïment, veneren a la Verge de la Mercè com a patrona del Gremi a la ciutat de València, sent l'únic gremi de forners que no té a sant *Honorato com a patró.

  Pujar