23 d’octubre de 2020 23/10/20

La Gran Fira de València celebra l'estiu amb més de 200 activitats

La Gran Fira de València celebra l'estiu amb més de 200 activitats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Gran Fira de València celebra l'estiu amb més de 200 activitats - (foto 2)

  La música, el teatre, els espectacles i la pirotècnia es convertiran durant tot el mes de juliol en els protagonistes de l'oferta cultural de la ciutat de València, amb motiu de la celebració d'una nova edició de la Gran Fira. Més de 200 activitats gratuïtes pensades per a tots els públics ompliran els racons del Cap i Casal i els pobles de voltant, per a així donar la benvinguda a l'estiu com s'ha de fer: gaudint.

  “És el quart any de la nova era” apuntava aquest matí durant la presentació el responsable de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset: “Presentem un programa plural i divers centrat en ser un festival de festivals”. La programació arranca aquest mateix cap de setmana, amb la celebració el diumenge d'una gran cavalcada, que eixirà des de la Plaça de la Reina fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament, moment en el qual es durà a terme l'encés de la fira i es farà lectura del pregó.

  A partir de llavors, nits de folk i tradició, un escenari mòbil que recorrerà els barris, dies enfront del mar al ritme de la música, activitats en museus i altres pensades per a les més xicotetes de la casa, ocuparan les agendes dels milers de valencians que busquen un pla diferent en aquest primer mes estival.

  I per descomptat, com ja és tradicional aquest mes també tindran lloc els concerts de vivers que reuniran damunt d'un mateix escenari a artistes destacats nacionals i internacionals. Pots consultar la programació de concerts complet, ací.

  A més, en el marc de la Gran Fira se celebraran els actes de preselecció de les falleres que tindran lloc als Jardins del Palau de la Música tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes. En el mateix entorn, l'Ajuntament ha preparat activitats temàtiques segons els dies: els dilluns seran per a la cultura popular; els dimarts tindran lloc el Gran Ball de la Fira i actuacions per al públic familiar; els dimecres a la vesprada seran per als xiquets i xiquetes, i a la nit per al teatre; i els dijous les actuacions musicals seran les protagonistes.

  Pirotècnia

  També aquest mes de juliol el soroll, la llum i els colors ompliran el cel de València en les nits de la Gran Fira. Reivindicant l'aposta “ferma pel talent valencià” aquest 2019 s'inclou una variada programació pirotècnica distribuïda al llarg dels diferents caps de setmana i espais de la ciutat.

  La primera cita amb el foc serà aquest diumenge amb “Traca Correguda inaugural” que serà a càrrec de la pirotècnia Vulcà. Serà disparada en la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 20.30 hores i amb ella es donarà per inaugurada la fira.

  El següent dissabte (6 de juliol) serà la pirotècnia Peñarroja qui dispararà es Castell de Pals a l’antiga en un entorn inigualable: la Plaça de la Verge. Serà com a colofó a les Nits de Folk, en acabar el Sarau de la Fira, quan es dispararà un castell de pals que recupera diversos efectes i artefactes (rodes i figures) per a recrear els focs artificials a l'antiga.

  I com ja és tradició, el 13 de juliol la pirotècnia RICASA de Ricardo Caballer oferirà un espectacle piromusical al costat del mar en el marc incomparable de la Marina de València. La cita serà a partir de la mitjanit, i no deixarà indiferent a ningú.

  A més, el 20 de juliol es dispararà una ‘Minimascletà’ en la Plaça del Portal Nou pensada per als més xicotets, i que serà a càrrec de la pirotècnia Caballer FX. I finalment, el gran tancament dels espectacles pirotècnics es viurà amb un gran Correfoc el 26 de juliol a les 23 hores, el qual omplirà de so, llum i color el centre de València. Una cita que comptarà amb la participació de L’Infern Faller, Socarrats de Campanar, Dimonis de Montolivet i Dimonis de Massalfassar.

  La Batalla de les Flors

  La Gran Fira de València tanca el seu programa d'activitats amb la Batalla de Flores, que tindrà lloc el 28 de juliol a les 20 hores. La venda de les llotges de la tradicional cita es realitzarà novament combinant la venda d'entrades presencial amb la d'internet. D'aquesta manera es busca “garantir les opcions igualitàries de totes les persones que desitgen assistir a aquest acte”.

  La venda d'entrades per internet es realitzarà mitjançant un sorteig previ igual que l'any passat. La data d'obertura de les inscripcions s'anunciarà pròximament.

  Pujar