elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gómez valora "l'aposta decidida" del Govern de Pedro Sánchez per València en els pressupostos

Vicealcaldessa de València i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez
Vicealcaldessa de València i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez
  • La vicealcaldessa de València reconeix l'esforç del Govern per a incrementar les inversions a la ciutat fins als 694 milions d'euros

La vicealcaldessa de València i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha valorat l'esborrany dels Pressupostos Generals de l'Estat elaborat pel Govern socialista de Pedro Sánchez, que torna a incrementar un any més les inversions previstes per a la ciutat de València. Gómez ha incidit en la "clara aposta del Govern per els Rodalies", que disposaran d'una dotació per a 2022 de 179 milions, i per la les millores en diferents espais culturals i infraestructures de la ciutat. Entre totes les partides consignades en el document, València rebrà 694 milions d'euros al llarg del pròxim any.

“Hi ha una qüestió objectiva i cal afirmar-la amb rotunditat perquè consta en els Pressupostos i és que el Govern dedicarà 179 milions d'euros a millorar el servei públic de Rodalia. Està en els Pressupostos i es pot comprovar. Entenc que és un tema farragós, complicat i molt embullat, però des del Ministeri, amb qui mantenim una comunicació conjunta, ens han confirmat que aqueixa és la inversió prevista per a la nostra Rodalia de València, un servei que, inqüestionablement, necessita d'aquest impuls i d'aquesta millora”, ha defensat la vicealcaldessa de València.

Gómez ha subratllat que dels 694 milions previstos en el document dels Pressupostos Generals de l'Estat, s'han consignat recursos per a la millora de diferents espais culturals de València, infraestructures importants com la del Port, la V-21 o la mateixa Rodalia. “Per tant, cal destacar que en els Pressupostos Generals de l'Estat hi ha una aposta decidida del Govern de Pedro Sánchez per aquesta ciutat, que registra un any més un increment pressupostari d'inversions”, ha incidit la vicealcaldessa i portaveu del grup municipal socialista.

Finalment, Gómez ha recalcat que, per segon any consecutiu, el document compleix “amb el nostre Estatut d'Autonomia perquè rebem el pes de les inversions en funció del nostre pes poblacional amb aqueix 10%”.

Pujar