4 d’abril de 2020 4/4/20

Glòria Tello reivindica la figura de Blasco Ibáñez en la inauguració a València del congrés de Cases Museu

Glòria Tello reivindica la figura de Blasco Ibáñez en la inauguració a València del congrés de Cases Museu - (foto 1)

  La regidora de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha inaugurat el 14é Congrés Nacional i 4t Congrés Ibèric de l'Associació de Cases Museu i Fundació d'Escriptors. El Museu de la Ciutat ha acollit l'acte d'obertura d'un congrés que se celebrarà a la nostra ciutat durant els pròxims tres dies i que compta amb la participació de 23 directors de Cases Museu d'escriptors i amb ponents dels Estats Units i de l'Argentina.

  Tello ha destacat que València acull esta cita en el marc de la celebració del 150é aniversari del naixement de Vicente Blasco Ibáñez, "una figura importantíssima per a la ciutat el llegat de la qual estem promocionant amb tot un seguit d'actuacions culturals d'aproximació i difusió". En este sentit, ha posat en valor els treballs per dignificar i potenciar la Casa Museu Blasco Ibáñez, amb un resultat positiu pel que fa a les visites registrades els darrers mesos.

  Tello ha destacat el paper protagonista dels artistes i escriptors que "en cada època i lloc han contribuït a crear l'imaginari dels pobles mitjançant la construcció de la seua identificació, dels seus simbolismes i els seus retrats". Per això s'ha dirigit a les persones responsables d'altres Cases Museu, per afirmar que cadascuna d'elles "guarda el llegat d'un escriptor o escriptora que ha deixat per a la posteritat una obra literària excel·lent, una manera de comprendre la seua època i una forma de conéixer la societat".

  A més, la regidora ha destacat la importància de les Cases Museu com a "immobles quasi sempre relacionats amb la història, que es configuren com a centres de record i d'estudi i plataformes de difusió de l'obra de grans artistes".

  En l'acte d'inauguració també han estat presents el president de l'Associació de Cases Museu i Federació d'Escriptors, Ibón Arbaiza, i els responsables de la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez, com ara el seu president, Ignacio Soler.

  Pujar