elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner sol·licita parar la instal·lació de les pèrgoles en la plaça de Bruges i ampliar la declaració de la Llotja com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco a tot l'entorn

Giner sol·licita parar la instal·lació de les pèrgoles en la plaça de Bruges i ampliar la declaració de la Llotja com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco a tot l'entorn
  • El portaveu de Cs demana a la Direcció General de Cultura inspeccionar les obres i considera que, “tant el Mercat Central, com l'església dels Sants Joans, haurien de formar, al costat de la Llotja, un conjunt patrimonial protegit”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat a l'alcalde, Joan Ribó, parar la instal·lació de les pèrgoles en la plaça de Bruges i ampliar la declaració de la Llotja com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco a tot l'entorn.

Giner ha remarcat també que el seu grup proposarà, en la comissió de Desenvolupament Urbà, la paralització provisional de les obres d'instal·lació del sistema de pèrgoles en la plaça de Bruges, fins que la direcció general de Cultura i Patrimoni determine “si existeix impacte visual en els dos espais pròxims declarats Bé d'Interés Cultural, l'església dels Sants Joans i el Mercat Central”.

“La instal·lació de les dues pèrgoles, amb els seus corresponents pilars, ha originat un important impacte visual en els monuments protegits declarats BIC. És cert que en el projecte aprovat no s'apreciava d'aqueixa forma, però una vegada instal·lats si veiem aqueix impacte, per és proposarem parar les obres fins que la direcció general de Patrimoni i Cultura de la Generalitat Valenciana es pronuncie sobre aquests nous elements perjudiquen, o no, als dos immobles protegits”, ha dit.

“Portem des de la setmana passada, en concret el regidor Narcís Estellés, demanant que des de la delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana es valorara l'impacte visual de les pèrgoles, però, vist el vist, considerem que ha de ser la direcció general de Cultura qui ho determine”, ha detallat. En aquesta línia, Giner ha insistit que “a més, l'ajuntament, que és el responsable del projecte i de les obres, segons el conveni signat en el seu moment, ha d'escoltar les opinions de veïns, comerciants i especialistes que s'han pronunciat aquests dies”.

D'altra banda, el portaveu taronja ha anunciat que presentarà una interpel·lació al pròxim ple municipal “per a plantejar l'ampliació de la declaració de la Llotja com a Patrimoni Mundial de la Humanitat al seu entorn, on estan situats el Mercat Central i l'Església dels Sants Joans”.

“El nostre centre històric és un dels més importants d'Europa. Hem d'aprofitar la commemoració del 25 aniversari de la declaració de la Llotja per a ampliar l'àmbit protegit”, ha conclòs Fernando Giner.

Pujar