elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner vol saber "si amb planificació es podria haver evitat el tancament de la platja de Pinedo"

Giner vol saber "si amb planificació es podria haver evitat el tancament de la platja de Pinedo"

    El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, preguntarà en el pròxim ple si amb una adequada planificació es podria haver evitat el tancament de la platja de Pinedo durant dos dies. "Sempre respectem i respectarem les decisions dels tècnics però volem saber si hi ha hagut falta de previsió del tripartit en la seua gestió i el nivell de contaminació que s'ha aconseguit. Exigim transparencia", ha dit el portaveu de Cs, després d'estar este matí la platja de Pinedo.

    Giner ha assegurat: "El tancament d'una platja té unes conseqüències lamentables per a l'hostaleria, el turisme i els banyistes. Afecta el bon nom de la ciutat i de tot l'entorn de Pinedo. Els ciutadans tenen el dret a conéixer la gravetat de la contaminació i el seu abast".

    El regidor de Cs Chema Bravo incidirà en les seues preguntes sobre el nombre d'analítiques i resultats que s'han obtingut durant esta setmana i que han portat tant al tancament com a la reobertura de la platja després de l'abocament d'aigües negres. Bravo ha assegurat que la planta de Pinedo "està al límit de la seua capacitat pel que caldrà plantejar una solució per a evitar els abocaments incontrolats".

    Bravo ha posat en valor la labor i l'enginy que estan demostrant els tècnics de l'Ajuntament en la neteja dels col·lectors de la ciutat i ha censurat la falta de manteniment que arrosseguen les instal·lacions de sanejament. "Hi ha punts que han estat sense revisió des de fa més de 20 anys. El sistema de sanejament ha de mantindre's de forma contínua. La salut i benestar dels valencians està relacionada directament amb esta qüestió", ha conclòs Bravo.

    Pujar