13 de desembre de 2019 13/12/19

Giner: “És un dia per a reivindicar valencianisme dins de la unitat d'Espanya”

Giner: “És un dia per a reivindicar valencianisme dins de la unitat d'Espanya” - (foto 1)
  • El portaveu de Cs expressa el seu desig que “el 9 d’Octubre siga un dia de felicitat per a tots” i insta a Ribó a dur a terme la restauració i la rèplica de la Senyera

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha declarat, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, que “hui és un dia per a reivindicar valencianisme dins de la unitat d'Espanya, perquè els valencians ens sentim tan valencians com espanyols”.

El portaveu taronja ha desitjat que “el 9 d’Octubre siga un dia de felicitat per a tots els habitants de la Comunitat Valenciana”. “Hauríem de sentir-nos orgullosos de viure en el millor lloc del món”, ha destacat.

D'altra banda, Giner ha instat a l'alcalde, Joan Ribó, a comptar amb el Col·legi de l'Art Major de la Seda per a realitzar “la promesa rèplica de la Real Senyera, perquè isca en processó i deixar l'original en el Museu Històric, tal com han plantejat els tècnics municipals”.

El portaveu de Cs ha recordat que “ja hauria d'haver-se avançat en aquest assumpte en col·laboració amb l'Institut Valencià de Conservació (Ivacor), però la falta d'interés de Ribó ha provocat, una vegada més, que el patrimoni de tots els valencians perda”.

Per a concloure, Giner ha afegit: “Esperem que la restauració de la Senyera de 1928 estiga acabada per al pròxim 9 d’Octubre i també la rèplica. Ribó no pot continuar sent un alcalde alié al patrimoni i a les tradicions valencianes”.

ocultar
Giner: “És un dia per a reivindicar valencianisme dins de la unitat d'Espanya”
Pujar