elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner recrimina a Ribó que antepose els actes commemoratius del 15-M a la setmana del centenari de Blasco Ibáñez

Giner recrimina a Ribó que antepose els actes commemoratius del 15-M a la setmana del centenari de Blasco Ibáñez
  • El portaveu de Cs critica a l'alcalde per “prioritzar els seus interessos partidistes” i no respectar el 15 de maig com l'inici dels actes homenatge de l'autor valencià

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha recriminat a l'alcalde, Joan Ribó, que antepose els actes commemoratius del 15-M a la setmana del centenari de Blasco Ibáñez.

“Una vegada més, Ribó ha fet que la seua ideologia i interessos partidistes siguen el primer, per això organitzarà una sèrie d'actes, a partir del 15 de maig, per a commemorar el desé aniversari del 15-M, com una exposició fotogràfica, a més de la col·locació d'un monòlit, i ha deixat per a més tard els actes homenatge a Blasco Ibáñez que havien de començar el mateix dia, tal com es va fer en 1921”, ha explicat Giner.

“És evident que Ribó és només l’alcalde dels seus votants i no de tots els valencians. Ens preguntem quin és el problema perquè no es puga iniciar l'homenatge a Blasco el mateix dia”, ha criticat el portaveu taronja, que ha detallat que “la Setmana d'Homenatge a l'escriptor valencià va tindre lloc entre el 15 i el 22 de maig de 1921, per tant, el lògic, és fer coincidir les dates, 100 anys després”, ha criticat Giner.

D'altra banda, el portaveu de Cs ha recordat que per als actes previstos des de l'ajuntament pel 15- M que “continua faltant l'informe de la delegació de Domini Públic sobre l'exposició, com bé indicava el propi informe d'aqueixa àrea perquè mancaven d'elements per a informar”. A més, el portaveu taronja, ha afegit que espera una justificació si “l'equip de govern decideix no portar la instal·lació del monòlit i l'exposició a la Comissió Municipal Tècnica de Patrimoni, perquè el monòlit es col·locarà davant de l'edifici de l'Ajuntament de València, declarat Bé de Rellevància Local (BRL) i podria fins i tot tapar part la visió de l'edifici per estar incorporant-se en els últims anys diversos elements, com el pal sobre la II República o els arbres”

En aquesta línia, Giner ha apuntat que “la delegació de Qualitat de l'Aire sí que va portar la instal·lació del pal mesurador per a una investigació de l'UJI de Castelló a la comissió de Patrimoni”.

Per part seua, sobre els homenatges a Blasco Ibáñez, la regidora Amparo Picó ha titllat de “falta de respecte a la cultura valenciana aquesta manera de procedir” i a més, ha recordat que l'equip de govern “ha remodelat la zona expositiva de la Casa Museu de Blasco Ibáñez sense tot just ser anunciat”. “Sabem per respostes a preguntes formulades pel nostre grup que hi haurà una exposició en el Saló de Cristall i es posaran en marxa diversos itineraris sobre Blasco. Volem saber, a més, si coincideixen amb els inclosos virtualment en la pàgina Culturalvalencia.es o seran diferents”.

Per a concloure, Picó ha explicat que ha realitzat preguntes a la comissió de Cultura per a exigir explicacions sobre el retard del centenari de Blasco i la programació detallada de la setmana homenatge.

Pujar