elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner: “Proposarem a Ribó que el monòlit en la plaça de l'Ajuntament es pose en honor de la Real Senyera”

Giner: “Proposarem a Ribó que el monòlit en la plaça de l'Ajuntament es pose en honor de la Real Senyera”
  • El portaveu de Ciutadans exigeix a l'alcalde que deixe de “polititzar i ideologitzar tot” i governe per a tots els valencians, “no sols per als seus”

“Proposarem a Ribó que descarte el monòlit que instal·larà per a rememorar el 15M, i pose un en honor a la Real Senyera”, ha declarat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner. “El 15M va ser un moviment polític i la plaça de l'Ajuntament és la plaça de tots”, ha declare Giner, qui ha recordat que “des del balcó del consistori baixa cada any la Real Senyera, en la plaça celebrem la festa de les Falles, i homenatgem els nostres equips de futbol i bàsquet…però a Ribó això no li importa, segueix amb la seua obstinació de fer una ciutat a la seua ideologia”.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha qualificat el 15M de “fet puntual” per això ha decidit proposar a l'alcalde, mitjançant un escrit, “posar un monòlit en honor a la Real Senyera de València i no per a rememorar el 15M”. “L'alcalde ha de deixar de polititzar i ideologitzar València. Ha de governar per a tots els valencians, no sols per als seus”, ha insistit.

D'altra banda, Giner ha recordat que el monòlit es pensa instal·lar “amb una absoluta falta de diàleg, sense haver-se debatut en la junta de portaveus i, a més, s'ha farà una exposició en la plaça contractada amb total opacitat”. Sobre el procés usat per a la contractació, el portaveu taronja ha denunciat que “Ribó s'escuda en la figura del contracte privat, que està reservada per a la creació artística o literària, per a concedir-lo a dit, i no tramitar-ho sota les normes de la contractació menor, ni demanar més pressupostos”.

Per a concloure, Giner ha recordat que el monòlit se situarà al costat de la façana d'un edifici protegit, “com és la Casa Consistorial, sense que existisca cap dictamen de la comissió de Patrimoni”. “Si es duu a terme, presentarem un recurs de reposició i demanarem que institucions com el Consell Valencià de Cultura o l'Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, donen la seua opinió”, ha alertat.

Pujar