23 de setembre de 2020 23/9/20

Giner: “Pareix que la Fundación Las Naves haja sigut el departament de contractació de Podem”

Giner: “Pareix que la Fundación Las Naves haja sigut el departament de contractació de Podem” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Giner: “Pareix que la Fundación Las Naves haja sigut el departament de contractació de Podem” - (foto 2)

  El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat la falta de transparència que rodeja a la Fundación Las Naves (sorgida després de la fusió d'InnDEA i Crega) després d'assistir al seu patronat en què ha protegit el cessament del director-gerent Rafael Monterde. “Esta falta de transparència ens porta a la sospita i és que pareix que InnDEA haja sigut el departament de contractació de Podem”, ha dit Giner, que ha recordat que des de l'inici de la legislatura ha denunciat falta de transparència en les fundacions controlades per Podem.

   “Hem sol·licitat patronats extraordinaris ja que la transparència ha sigut molt deficient. València patix un dèficit de transparència i regeneració i Podem no se l'ha pres seriosament. Ha tingut una oportunitat històrica de regenerar les institucions i Podem no ha volgut”, ha afirmat el portaveu de Cs.

  Giner ha lamentat la presència del president de la Fundació, l'alcalde Joan Ribó. En este sentit, ha recordat que en el ple de febrer de 2016 va realitzar un prec en el ple de l'Ajuntament a Jordi Peris perquè aclarira la falta de transparència que hi havia en les contractacions d'InnDEA. “Joan Ribó no li va deixar parlar, va donar la cara per Peris i va dir que la transparència i la claredat estava garantida. Hui no ha estat en el patronat per a dir el que va dir en aquell ple”, ha matisat Giner.

  El grup Ciutadans va demanar divendres passat que es convocara un patronat extraordinari per a aclarir la situació de Monterde i, al no rebre-les, ha sigut el vicepresident el que ho ha formalitzat. “És molt trist que hagen de ser les bases de Podem les que convoquen este patronat quan ho estem demanant els patrons. Qui mana en este ajuntament? Els regidors o les bases de Podem? Açò és estrambòtic i és qualsevol cosa menys regeneració i transparencia”, ha conclòs Giner.

  Pujar