3 de desembre de 2020 3/12/20

Giner: “El gerent de l'EMT ha de dimitir, la seua responsabilitat en l'estafa és ineludible”

  • El portaveu taronja afirma que a petició de Cs “el gerent i la cap de gestió d'EMT tindran demà l'oportunitat de declarar de nou en la comissió d'investigació i dir la veritat”

“El gerent d'EMT ha de dimitir, la seua responsabilitat en l'estafa és ineludible”, ha declarat el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, sobre la sessió de la comissió d'investigació pel frau de l'EMT que se celebrarà demà.

Sobre aquest assumpte, Giner ha recordat que les noves compareixences del gerent de l'EMT i la directora de gestió, van ser proposades pel grup Ciutadans a la presidenta de la comissió. “Demà el gerent de l'EMT i la cap de gestió tindran la possibilitat de rectificar les seues declaracions, ja que les compareixences dels directors de finances i de recursos humans i del personal d'administració, van contradir les seues paraules”, ha declarat Giner.

Per part seua, el regidor de Cs, Narcís Estellés, membre del Consell d'Administració d'EMT i de la comissió d'investigació pel frau de l'EMT, ha recordat que “tots dos càrrecs de l'empresa, el gerent i la directiva van admetre en seu judicial que no havien procediments i que l'EMT tenia vulnerabilitats i febleses que van fer més fàcil el camí del frau als malfactors. Fets que mai van admetre en les seues declaracions abans la Comissió d'Investigació d'EMT”.

“La responsabilitat de la cúpula directiva de l'EMT i de *Grezzi és òbvia. És més, Grezzi va tindre el desvergonyiment de pujar el sou al gerent en plena crisi i admetre que una de les seues directives treballava a casa estant de baixa per maternitat”, ha censurat el regidor taronja. “A aquesta comissió li ha sobrat ocultació i mentides de Compromís, incloses les de l'alcalde, li ha faltat contundència per part del PSOE i gràcies al treball de Cs, des de l'oposició, s'ha aconseguit que el Tribunal de Comptes tinguera la informació del succeït en l'EMT dos mesos abans que el bipartit es decidira a posar-lo en el seu coneixement”.

Per a concloure, el regidor de Cs ha anunciat que “demà en la comissió sol·licitarem de la nou la documentació requerida que encara se'ns ha entregat, com el contracte de l'ex secretari-assessor de 2015, la renúncia als seus honoraris d'octubre i novembre de 2019 amb el nou contracte, els correus electrònics de tot el personal d'alta direcció i de l'àrea de gestió, el llibre major de comptes i el diari de comptes des de 2015, no sols de setembre de 2019 a desembre”.

Pujar