elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner exigeix a Ribó suspendre la celebració de la ‘Plaça del Llibre’ en la plaça de l'Ajuntament

Giner exigeix a Ribó suspendre la celebració de la ‘Plaça del Llibre’ en la plaça de l'Ajuntament
  • El portaveu de Cs critica la celebració d'un esdeveniment organitzat per una entitat pancatalanista afí a Ribó, quan fa un mes es va suspendre la Fira del Llibre “amb una situació epidemiològica molt més favorable”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l'alcalde de València, Joan Ribó, suspendre la celebració de l'esdeveniment ‘Plaça del LLibre’. L'esdeveniment està organitzat per la ‘Full- Fundació pel Llibre i la Lectura’ i patrocinat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana.

Giner ha explicat que “la fira ha començat a muntar-se hui en la Plaça de l'Ajuntament i pretén celebrar-se del 28 d'octubre fins a 1 de novembre”. “En l'esdeveniment també es faran activitats infantils”, ha afegit.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha censurat que l'esdeveniment es clausurarà l'1 de novembre, dia de Tots els Sants. “Durant aquesta setmana la plaça i l'Ajuntament haurien de bolcar-se a facilitar al màxim el treball i donar facilitats a les floristeries”, ha criticat.

“En una situació sanitària millor de la que estem hui dia es va suspendre, fa un mes, la Fira del Llibre de València, un esdeveniment molt més consolidat amb 55 edicions, molt volgut pels valencians i la cancel·lació dels quals va suposar nombroses pèrdues per al sector llibreter de la ciutat”, ha detallat Giner.

“Ens preguntem si Ribó està deixant que es realitze aquesta fira per a poder justificar la pluja de subvencions que reben les entitats pancatalanistes que col·laboren en la seua organització, com Acció Cultural del País València o Escola Valenciana”, ha criticat el portaveu de Cs.

La ‘Fundació Full’ ha rebut en els últims anys, per part de l'Ajuntament de València, facilitats per a la cessió gratuïta de la Plaça de l'Ajuntament, a més de 13.500 euros en subvencions directes i contractes d'arrendaments d'estands en la mateixa Fira. Dels 56 expositors que participen en la ‘Plaça del LLibre’ menys de la meitat són d'origen valencià, la gran majoria són editorials catalanes.

Pujar